VIDEO. Björk protestează împotriva unei afaceri energetice printr-un maraton de karaoke

0

Björk a organizat un maraton de karaoke de trei zile în semn de protest față de preluarea unei companii energetice islandeze de către una canadiană, afacere despre care artista din Islanda spune că răpește din resursele naturale ale țării sale. Căpitanul unei echipe de handbal, un activist de mediu în vârstă de 70 de ani și un star gay al muzicii pop, toți din Islanda, au participat alături de Björk la o sesiune de karaoke, fiind acompaniați și de comedianul devenit primar al capitalei Reykjavik, Jon Gnarr.

Compania canadiană Magma Energy va deține în curând 98,5% din acțiunile firmei islandeze HS Orka, care produce în jur de o zecime din electricitatea țării, informează Grist.org, ceea ce îi va permite primei companii să folosească câmpurile geotermale din Islanda pentru următorii 65 de ani. Islandezii sunt revoltați de această mișcare, care le va împuțina resursele energetice, plus că partidul politic din spatele afacerii este cel care a contribuit la marele colaps economic suferit de Islanda la sfârșitul lui 2008.

Björk a sperat să atragă semnăturile a 35.000 de oameni (în jur de 11% din populația Islandei) pentru o petiție care să deturneze vânzarea acțiunilor Orka. Până vineri, strânsese circa 28.000 de semnături. Ascultați mai jos un cover al artistei islandeze după celebra piesă „Love Will Tear us Apart” al celor de la Joy Division:

Foto: EPA

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger