VIDEO Bicicleta din carton reciclat

0

Deşi i s-a spus de către trei ingineri că ideea lui este imposibil de pus în practică, designerul Giora Kariv nu a renunţat: avea de gând să construiască o bicicletă, funcţională, din carton reciclat. Şi a reuşit. Preţul total al operaţiunii: 9 dolari.

 

 

Kariv a fost inspirat de către o persoană care construise o canoe din carton reciclat, aşa că s-a gândit să îşi combine cele două pasiuni, cea pentru ciclism şi cea pentru mediu, prin a crea această bicicletă perfect operaţională, din carton reciclat. Bicicleta rezistă la apă, umiditate şi este surprinzător de solidă. Pentru a ajunge la rezultatul final de care să fie mulţumit, Kariv a trecut prin mai multe concepte de design; astfel, primele prototipuri erau cam masive şi deloc confortabile. Intenţia designerului a fost, de la bun început, ca bicicleta să poată susţine fără probleme o persoană cu o greutate de până la 140 de kilograme. Kariv a ajuns să lucreze cu cartonul ca în tehnica origami, iar procesul de pliere a cartonului deţine secretul care face structura finală atât de rezistentă. În final, bicicleta nici măcar nu arată a fi făcută din carton.

Producţia unei astfel de biciclete costă între 9 şi 12 dolari, iar Kariv consideră că un magazin ar putea vinde astfel de biciclete cu o sumă mult mai mare, cum ar fi cea de 60 de dolari, în funcţie de dotările sau accesoriile adăugate bicicletei pe lângă designul iniţial (spre exemplu, un motor electric sau o pictură personalizată). Bicicleta imaginată şi construită de Kariv este un mod original de a promova protecţia mediului prin reciclare, de a promova conceptul de transport verde şi, de asemenea, de a încuraja exerciţiul fizic. Costul scăzut al unei astfel de biciclete o face accesibilă pentru categorii largi de oameni (plus că ideea poate fi preluată de organizaţii care să doneze aşa ceva persoanelor care nu îşi pot permite achiziţionarea unei biciclete de acest fel).

 

 

Sursa şi foto: Geek


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger