VIDEO. Bicicleta din bambus – aţi încerca să mergeţi prin Bucureşti cu BamBike?

2

O bicicletă este deja alternativa pentru un transport prietenos cu mediul, dar bicicleta din bambus este mai mult decât atât. Bryan McClelland este cel care creează BamBike, o bicicletă fabricată din bambus, la Manilla, în Filipine, una dintre cele mai poluate capitale din lume.

Bicicletele, care costă aproximativ 500 de dolari una, sunt realizate de muncitori locali, forţa de muncă fiind utilizată potrivit standardelor de comerţ echitabil.

Cadrul bicicletelor este făcut din lemn de bambus tăiat şi uscat şi înfăşurat cu fibre de cânepă de Manila. Bambusul este unul dintre cele mai verzi materiale de construcţie din lume, astfel că bicicletele din bambus sunt cel mai verde mod de a ne transporta.

Deşi unii localnici se îndoiesc de durabilitatea bicicletei din bambus, McClelland spune că bicicleta are rezistenţa la rupere a bicicletei din metal şi o rezistenţă mai bună la raportul de greutate.

Aţi încerca bicicleta din bambus? Credeţi că e o alternativă viabilă şi la transportul din Bucureşti?


Foto: captură video

Citiţi şi:

O alternativă la traficul care ne mănâncă nervii şi banii

Potocala Mecanică la Radio Guerrilla: Cum scăpăm cu bine dintr-un accident?

Tags:2 comentarii

  1. Pingback: Tweets that mention VIDEO. Bicicleta din bambus – aţi încerca să mergeţi prin Bucureşti cu BamBike? » Think Outside the Box -- Topsy.com

  2. 1. Bambus vs. otel (AL.) – Am vazut schele din bambus pentru cladiri gigantice (folosesc aceeasi tehnica de imbinare) in Asia. Un cadru de bici. din bambus, daca este inteligent proiectat, duce multe.
    2. 500 de cocosi nu face. Poate daca m-ar invata pe mine personal cum sa o gandesc & construiesc cu bambusul lor si acareturile mele biciclistice ar mai face sens.
    3. Cool-nesu’ (cel putin in prima faza) este devastator. :))

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger