VIDEO Banksy a încercat să-și vândă lucrările anonim trecătorilor din Central Park

0

Celebrul graffer britanic Banksy, ale cărui lucrări ating adesea sume cu șase cifre la licitații, a instalat anonim, cum îi stă în obicei, un stand în Central Park din New York, unde, duminică, a încercat să-și vândă lucrările cu 60 de dolari bucata.

 

Foto: banksy.co.uk

 

Banksy, care a început luna asta să împânzească cu graffiti-uri pereții New York-ului, a postat un clip pe site-ul său în care un bătrân (nu artistul) aștepta cumpărători la stand, dar aceștia treceau mai departe fără ca măcar să arunce o privire.

Artistul a pus spre vânzare publicului larg aproape 40 de tablouri cu lucrările sale, evaluate la peste un milion de dolari. Potrivit filmulețului de mai jos, au trecut patru ore până la prima vânzare. În total au fost trei până la finalul experimentului, printre cumpărători numărându-se și o femeie care i-a cerut bătrânului vânzător să scadă prețul de 60 de dolari la jumătate.

Puținii norocoși care s-au ales cu lucrări originale marca Banksy, fie pentru copiii, fie pentru pereții locuinței lor, se pot mândri acum cu opere de artă în valoare de mii, dacă nu chiar sute de mii de dolari. Grafferul s-a ales cu 420 de dolari în urma acțiunii, pe care susține că nu o va mai repeta (nu din motive financiare). Aflați mai multe detalii aici.

 

 

Sursa: Gawker.com

 

Puteți accesa și:

”Munca sclavilor”, un controversat graffiti al lui Banksy, vândut cu peste un milion de dolari


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger