VIDEO Australienii vor să înlocuiască Iepurele de Paşte cu Bilby-ul

0

Zilele Iepurelui de Paşte sunt numărate în Australia, scrie Reuters, şi asta pentru că specialiştii în conservare australieni vor să-l înlocuiască cu Macrotis lagotis (marele iepure marsupial sau bilby), un animal cu urechi lungi, botul alungit, blană catifelată şi un marsupiu sub pântece la fel ca şi cangurii. Masculii ajung până la dimensiunea unui iepure obişnuit.

 

Flickr/Derrick Coetzee

 

Potrivit estimărilor, în sălbăticie ar mai fi rămas doar 600 de exemplare de bilby, al căror habitat este fărâmiţat în mod susţinut de iepurii introduşi în Australia. “În primul rând, iepurii sunt animale dăunătoare în Australia”, spune Mike Drinkwater, care se îngrijeşte de marii iepuri marsupiali dintr-o rezervaţie naturală din Sydney şi care ar vrea ca Iepurele de Paşte să dispară. “În al doilea rând, bilby-ul are calităţi adorabile de iepure. În al treilea rând, bilby-ul este un animal nativ frumos şi simbolic care se chinuie să supravieţuiască. Este ameninţat cu dispariţia, aşa că trebuie să facem tot posibilul ca să-l ajutăm”.

Magazinele de ciocolată din Australia au de ceva vreme în vitrine Bilby de Paşte, iar compania producătoare de ciocolată Darrell Lea, care sponsorizează programe de înmulţire a marilor iepuri marsupiali, se întreabă de ce ar mai vrea cineva să cumpere un Iepure de Paşte când pot opta pentru un Bilby de Paşte. Campania pare să aibă priză, unele şcoli înlocuind iepurele clasic cu bilby în cadrul vânătorii anuale de ouă.

The Guardian a realizat un filmuleţ cu substitutul Iepurelui de Paşte, pe care îl puteţi urmări mai jos:

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger