VIDEO Arabia Saudită îi tratează cu violență pe muncitorii străini

0

Recent, un clip video în care un bărbat din Arabia Saudită îl insultă și îl bate pe un muncitor din Asia de Sud a devenit viral pe internet, scrie Global Voices. Sauditul îl plesnește în mod repetat pe muncitor pe motiv că a vorbit cu soția sa, îl numește animal și fiu de câine și îl scuipă. Apoi îl biciuiește și îl lovește cu piciorul, în timp ce victima urlă de durere. Asemenea incidente nu sunt noi în Orientul Mijlociu, unde muncitorii din afara țării sunt adesea abuzați și li se refuză drepturi fundamentale.

 

 

Un raport recent care citează organizații precum Human Rights Watch, Rețeaua Internațională a Muncitorilor Domestici și Confederația Internațională a Sindicatelor Muncitorești, muncitorii din sectorul domestic, mare parte din ei migranți din Asia și Africa, sunt supuși mai multor forme de abuz, care includ salarii neplătite, interdicția de a părăsi locuința în care lucrează, ore excesive de muncă fără zile de odihnă, abuz fizic, psihologic și sexual sau muncă forțată. Raportul susține că aproape toate țările din Orientul Mijlociu și Africa de Nord îi exclud pe muncitorii domestici de la protecția oferită de legislația muncii și îi supun unor reguli de imigrație restrictive, oferindu-le angajatorilor puteri nemăsurate în cadrul sistemului de sponsorizare „kafala – acest sistem prevede ca toți muncitorii străini necalificați din domeniul construcțiilor și cel domestic să aibă un sponsor în țara în care migrează, cel mai adesea angajatorul lor, care e responsabil de viza și de statutul lor legal.

Urmăriți mai jos corecția aplicată muncitorului din Asia de Sud:

 

 

Și un clip în care un alt bărbat din Arabia Saudită îl plesnește și îl insultă pe un muncitor din Bangladesh, pe care îl numește la rândul său animal:

 

 

Și un alt clip, de data aceasta din Emiratele Arabe Unite, în care un localnic îl bate pe un muncitor imigrant în urma unui accident rutier:

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger