VIDEO Acțiune de protest la întâlnirea UDMR-iștilor care au uitat că au promis interzicerea cianurilor

13

Opozanții proiectului minier de la Roșia Montană le-au reamintit UDMR-iștilor prezenți la întâlnirea liderilor locali și regionali de la Târgu Mureș că au promis să lupte împotriva utilizării cianurilor în minerit, dar se pregătesc să își dea acordul pentru acest proiect.

Tinerii maghiari i-au așteptat cu bannere și o scrisoare deschisă pe membrii UDMR, care s-au adunat la sediul din Târgu Mureș, sâmbătă. Ei au fost demagăți de atitudinea celor pe care i-au votat în 2008 pentru că au susținut interzicerea cianurilor în programul electoral. Cei mai mulți dintre ei, însă, nici nu au vrut să ia scrisoarea deschisă care li s-a oferit la intrarea în sediu.

În filmul de mai jos puteți vedea întreaga acțiune și care a fost mesajul reprezentanților campaniei Salvați Roșia Montană.

 


13 comentarii

 1. Se pare ca si acesti protestatari au uitat ca la Rosia Montana exista cateva mii de oameni care deocamdata traiesc in somaj de 80% si in saracie, in timp ce ei sunt cativa doar. Si au uitat si ca mineritul cu cianuri e extrem de reglementat si acceptat de UE si de tari europene preocupate cu protectia mediului. Sau poate au ignorat aceste lucruri cu desavarsire inca de la inceput… dar de ce?

  • mda… doar redeventa e de 8%. La care se adauga participatia statului de 20%, plus toate taxele, impozitele, fiscalitatile, contributiile. Au calculat analisti economici ca in final raman peste jumatate din profituri in bugetul de stat.

  • ca protestatarii au fost cativa se poate vedea in filmare, ca in Rosia Montana e somajul extrem de ridicat e lucru stiut. La fel cum e stiut ca marea majoritate a localnicilor vor sa inceapa proiectul minier. Cu normele, sincer, nu stiu pe ce ma bazez cand “fac asemenea afirmatii”, poate pe faptul ca ele EXISTA!

 2. revedenta e de 4%…cat despre taxe si impozite, compania e scutita de taxe si impozite pt ca dezvolta un proiect intr-o zona defavorizata. zona defavorizata a fost special creata de autoritatile locale declarand-o zona monoindistriala. rusine pt toti tradatorii de tara si de neam!

 3. Sorine esti platit la cuvant cand postezi pro rmg sau ai salariu lunar si carte de munca ?
  Ti se intampla sa te rusinezi de tine ?
  Trist sa-ti vinzi semeni pretinzand ca ler vrei binele .
  Imi pare rau pentru tine si toti cei care postati in favoare exploatarii sau efectiv o sustineti . Veniti cu raspunsuri gata pregatite , a toate chipurile stiutori si doritori de bine , pregatiti sa argumentati desi se stie ca multe date din contract nu-s publice si tinand-o pe “voastra” chiar si cand e evident ca nu aveti dreptate si ca in spatele afecerii Rosia Montana e iar jaf …

  • stii,spre deosebire de tine, macar eu accept faptul ca unii oameni pot avea o alta opinie decat a mea fara sa fie platiti. Dar stii ce e trist? ca te opui orbeste, fara sa te informezi ca lumea. adica pentru tine dovada ca as fi platit e faptul ca stiu despre ce vorbesc si ca argumentez ce spun? Te-ai gandit vreodata ca poate asta e motivul pentru ca sunt de acord cu proiectul asta minier, pentru ca m-am informat? Stii, net-ul e plin de porcarii si de informatii culese dupa ureche si detectari psihice si alte mizerii, pe net de exemplu cianurile pot sa zboare si sa se teleporteze, dar daca te informezi putin poti sa triezi informatiile. si nu trebuie sa ma plateasca nimeni ca sa nu cred orice mizerie de text care circula pe internet.

 4. sorin, mai termina cu balivernele! ei un salariu de postac din banii furati de niste megatzepari de la niste investitori fraieri din canada care nu stiu ca toata schema e o mare frauda si o distrugere atata a unei localitati unice cat si a ideii de stat de drept.

  si somajul de la RM se datoreaza blocarii economice si financiare a localitatii timp de 15 ani de catre mafia locala care trebe aruncata in carcera pt asta! si somajul se mai datoreaza si faptului ca romanii sint mai comozi decat ungurii… uite ce minunatie au facut ungurii din rimetea, la cativa zeci de km de RM pe cand romanii se miorlaie nonstop ca vor cianuri si un loc de munca sigur – ei n-au iesit mental din ceausism. asta-i baiul!

  du-te la culcarer ca ti s-a terminat tura!

  • somajul la RM se datoreaza faptului ca s-a sistat activitatea economica prinicpala, mineritul. Dar nu te opreste nimeni sa mergi la Rimetea sa ii feliciti pe oamenii de acolo si eventual si pe cei de la primaria din Budapesta ca i-au finantat, dar daca oamenii din Rosia Montana vor sa se faca minerit, proiectul ala prin care se si reabiliteaza centrul vechi din localitate, atunci care e problema ta?

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger