VIDEO A doua călătorie din vârful săgeţii: Rusia

0

În luna martie a anului trecut, v-am făcut cunoştinţă cu doi tineri din Canada, Sorin Mihailovici (plecat din România) şi Matt Cook, care, pornind de la o discuţie simplă despre viaţă, despre idealuri şi libertatea de a-ţi urma visurile, au ajuns să creeze un fenomen: Travel by Dart.

 

 

Sorin şi Matt au aruncat, legaţi la ochi, o săgeată în harta lumii şi au decis că vor merge acolo unde se împlântă săgeata. Ideea era, iniţial, cea a unei vacanţe în afara cutiei. Dar s-a transformat în mult mai mult decât atât: călătoria lor a căpătat un scop distinct, de a ajuta, în orice fel posibil, comunitatea din locul unde îi duce săgeata.

Prima călătorie de acest fel a fost la Polul Nord şi Sorin ne-a povestit detaliat despre ea în acest material. Toată aventura a fost filmată şi a devenit, apoi, un documentar premiat. Pentru că s-au bucurat de succes şi de aprecierea multor oameni, cei doi au îndrăznit mai mult, când a fost vorba de a doua călătorie la voia săgeţii, organizând un eveniment care a inclus licitaţii şi premii.

Săgeata i-a dus în Rusia, unde şi-au propus să ajute un cămin cu copii orfani, situat departe de lumea urbană. Experienţa de acolo i-a marcat şi a fost, categoric, diferită faţă de cea trăită la Polul Nord. Ideea lor, de a sprijini o cauză umanitară acolo unde îi duce săgeata, a prins contur mai consistent în acest al doilea episod al aventurii inedite.

Săptămâna trecută, au lansat online filmul documentar al călătoriei echipei lor în Rusia. Îl puteţi viziona mai jos sau direct pe Vimeo:

 

Travel by Dart: Russia (episode 2) from Matt Cook on Vimeo.

 

Sursa foto: Travel by Dart

 

Puteţi citi şi:

Călătoria din vârful săgeţii: La început a fost Polul Nord

Călătoriile merg mai departe: Eroii TOTB îşi continuă poveştile


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger