VIDEO. Ați putea trăi într-o casă cât un loc de parcare?

1

În perioada de criză din ce în ce mai acută, devine dificil să ne cumpărăm o casă și, câteodata, nu ne rămâne decât opțiunea de a locui cu părinții. Dar ce se întâmplă dacă la 39 de ani încă stai cu mama, iar casa nu e cu mult mai mare decât un loc de parcare? Scena e din viața unui personaj real și, din păcate, devine un exemplu din ce în ce mai frecvent.

Un reportaj CNN ne arată că, în Tokyo, moda caselor foarte mici începe să devină din ce în ce mai populară. Filmulețul ilustrează viața lui Fuyuhito Moriya, care trăiește într-o locuință în care creativitatea este extrem de necesară. Casa lui redefinește ideea economisirii spațiului. Dacă totul a început din lipsa banilor, Moryama a descoperit repede că proiectul este viabil.

În Tokyo viața nu este mai ușoară decât în România. Chiriile și apartamentele sunt extrem de scumpe, căsuța minusculă costându-l pe Moriya 500.000 de dolari. În aceste condiții, casele foarte mici sunt la mare căutare, iar arhitecții proiectează astfel de locuințe în mare parte (70%) din timpul lor. Pe lângă avantajul evident al economisirii banilor, fenomenul are beneficii și asupra mediului înconjurător, impactul acestor case fiind mult mai mic decât al celor tradiționale.

Ați putea trăi într-un astfel de spațiu?

Sursa, captura: CNN.com

Tags:Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger