VIDEO 6 noi documentare de mediu care merită văzute

0

Trendul eco a luat amploare în lumea filmului, oferta de documentare captivante pe teme de mediu fiind tot mai bogată. Și pe lista nominalizărilor la Oscar s-au infilitrat multe astfel de producții. Iată 6 noi documentare de mediu care merită văzute, nu doar pentru subiectele abordate – de la încercarea unei familii de lei să-și găsească o casă la dispariția misterioasă a albinelor.

1. Cane Toads: The Conquest
Deși trailerul te duce cu gândul la un film horror, documentarul ilustrează schimbările dramatice aduse de invazia broaștelor râioase în nordul Australiei. Regizorul Mark Lewis urmărește broaștele pe măsură ce își fac drum prin țară, folosind tehnologie 3D și abordând, cu haz, problema speciilor invazive.

2. Queen of the Sun
Toți asociem albinele cu mierea, dar acestea sunt responsabile de mult mai multe lucruri din sistemul de hrană. “Dacă nu am avea albinele să polenizeze culturile am mânca numai grâu și ovăz tot timpul”, spune unul dintre experții citați în filmul care abordează problema declinului populațiilor de albine.

3. Memoirs of a Plague
Ciuma lăcustelor din Australia din septembrie 2011 a fost cea mai de amploare din istoria țării, iar regizorul Robert Nugent ilustrează cum a fost afectată viața fermierilor și locuitorilor, dar și ce impact au avut insectele asupra culturilor. Filmul abordează tensiunea dintre ecologie, soartă, civilizație și știință.

4. The Last Lions
Naratorul Jeremy Irons este alegerea ideală pentru documentarul “The Last Lions” al National Geographic. Povestea este despre cum o leoaică și puii ei traversează Africa în căutarea unei case. Familia de lei este periclitată în drumul său de dușmani și de activitatea umană. În contextul declinului populațiilor de lei, documentarul oferă o imagine asupra pericolelor cu care se confruntă această specie.

5. The Last Mountain
Într-un oraș mic din Munții Apalași din Virginia de Vest, Statele Unite, compania minieră Massey Energy este pe cale să transforme ultimul vârf rămas într-o grămadă de cenușă. Locuitorii se opun și luptă pentru pământul lor, pentru viitorul copiilor lor și pentru sănătatea lor.

6. Carbon Nation
Documentarul se auto-intitulează un film despre soluții pentru schimbările climatice căruia nu-i pasă dacă publicul crede în schimbările climatice. Ideea filmului este simplă: nu trebuie să crezi în schimbările climatice pentru a vrea apă și aer mai curate, mai multe locuri de muncă, o economie mai puternică și energie mai ieftină.

Foto: captură video

Citiți și:

Cei mai verzi nominalizați la Oscar

VIDEO Un elefant din India a început să mănânce oameni din disperare

Discovery caută eroi români pe care să-i facă protagoniștii unor scurt metraje

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger