VIDEO 24 de ore din viața muncitorilor în transporturi din întreaga lume

0

Oamenii care ne conduc prin orașe sunt adesea nevăzuți, scrie fastcoexist.com, însă un nou proiect vrea să-i pună în lumină pe cei care strunesc metrourile, autobezele, troleele, ricșele ș.a. Lives in Transit va fi serie de 10 clipuri a câte 24 de ore realizată de Global Lives Project, “o librărie video a experiențelor de viață”, nonprofit, documentează o zi din viața muncitorilor în transporturi din 10 țări ale lumii.

 

 

Global Lives Project a produs deja o serie de o serie de 10 clipuri a câte 24 de ore, însoțite și de unele scurte (disponibile aici), care ilustrează o zi din viața unor diverse persoane de pe planetă: o fetiță de 13 ani din Malawi, o mamă a trei copii din Indonezia, un apicultor de 53 de ani din Serbia, un artist de hip-hop din Brazilia ș.a. Noua serie va capta rutinele și ritualurile din viețile a 10 indivizi din lume care transportă oameni și marfă, încercând să surprindă diferențele inter-culturale și asemănările universale.

În momentul de față, proiectul trebuie să mai adune cei 25.000 de dolari de care are nevoie, pe pagina sa de Kickstarter. Până acum a strâns 115.000 de dolari meniți să recompenseze 100 de realizatori de filme și artiști care să genereze 240 de ore de filmare. Clipurile vor fi încărcate pe Youtube și pe Internet Archive, urmând să aibă licență Creative Commons. Mai sus puteți urmări un filmuleț despre James Bullock, un operator de automotoare cu cablu din San Francisco care lucrează în transportul public de peste 27 de ani, cel care a inspirat seria.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger