Victorie pentru căsătoriile gay în statul american Utah

0

Un judecător american din statul Utah, Robert J. Shelby, a dat, la sfârşitul săptămânii trecute, o decizie care susţine că a interzice căsătoriile între persoane de acelaşi sex este un act neconstituţional, informează Time şi Associated Press.

 

Decizia judecătorului din Utah este prima decizie federală de acest gen, în cazul posibilităţii statelor membre ale uniunii de state americane de a refuza recunoaşterea căsătoriilor gay ca fiind legale, după decizia Curţii Supreme americane din luna iunie, pe aceeaşi temă. Odată ce decizia judecătorului a fost făcută publică, sute de cupluri gay au mers la oficiile stării civile, pentru a-şi obţine certificatele de căsătorie. Printre primii care s-au căsătorit au fost senatorul Jim Dabakis, preşedinte al Partidului Democrat – filiala Utah şi partenerul său de viaţă, Stephen Justesen, notează Associated Press.

Utah este un stat profund conservator, căminul unor puternice grupări religioase; la scurt timp după decizia judecătorului, oficialii statului au făcut apel şi au încercat să oprească, prin orice mijloace legale posibile, ca tot mai multe cupluri de acelaşi sex să se căsătorească. Tot săptămâna trecută, în New Mexico, cea mai înaltă autoritate legală a statului a declarat că este neconstituţional să refuzi cuplurilor de acelaşi sex dreptul de a se căsători. Mai multe detalii despre aceste victorii înregistrate în SUA de comunitatea LGBT puteţi citi aici.

 

Surse: Time, Associated Press

Foto: The Blaze

 

Puteţi citi şi:

Căsătoriile gay, interzise pe teritoriul capitalei Australiei. Decizie controversată şi în India privind homosexualitatea

Croaţia a votat pentru  interzicerea căsătoriei între persoane de acelaşi sex

Primul roman gay românesc

FOTO Cum arată lumea în stereotipuri

Vaticanul face un sondaj bisericesc global pe teme precum căsătoriile gay sau contracepţia

Decizie istorică a Curţii Supreme din SUA privind căsătoria persoanelor de acelaşi sex

După patru decenii în care a încercat să schimbe orientarea sexuală a oamenilor, grupul creştin Exodus International îşi cere scuze public

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger