Vicecampioana Mondială a umorului românesc de apartament

1

Campionul umorului (voluntar) românesc de pe Internet e fără discuţie Silviu Gherman. După el vine Vicecampioana Mondială şi pe locul trei e Adrian Haidu, care are umor şi charismă pentru youtube dar deocamdată are dezavantajul că face glume intelectuale, de nişă – şi e şi foarte tânăr. Azi v-o prezentăm pe Vicecampioană.

 

de Dan Sociu

 

Efectul, la Vicecampioană, nu iese în primul rând din ce spune, dar din cum o spune. Are o prezenţă comică în sine, de câte ori o văd vorbind, după câteva secunde mă buşeşte râsul. Uneori nu spune nimic şi poanta e numai vizuală, ca aici:

 

 

Sau aici, cu o singură replică:


 

 

În rest, cum spuneam, hazul e în voce şi interpretare:


 

Ce eşti tu la bază? Actriţă? Sportivă?

Nimic nu-s la bază. Acum încep teatrul pentru că m-am prins că asta trebuie să fac. Târzior dar util.

Ce ţi-a venit să faci clipurile alea? Ţi-a zis lumea că ai umor şi te-ai gândit să-l exprimi?

Terminasem facultatea de comunicare, îmi căutam job, am văzut pe net că 220.ro caută gagică să facă emisiuni. Am fost relaxată la interviu, am luat jobul, mi-am făcut emisiunea mea “aiurea pe net”, unde făceam mişto de videoclipurile româneşti, lumea era entuziasmată, tata era mândru, până când m-am plictisit şi am renunţat. Iarăşi nu aveam job, iar prietena mea Lola mi-a propus să mă filmeze ea făcând orice, pentru că orice fac sunt funny – zicea ea. Stridentul nostru a ieşit din plictiseala de apartament. Şi ne amuză teribil să facem pe nebunele. Practic orice ne nemulţumea, agita sau încânta într-o zi, era exprimat acolo. De obicei prima înregistrare era cea mai bună aşa că o păstram cu imperfecţiuni.  Aşadar totul a pornit dintr-o joacă. Dar lumea începuse să ne ceară să mai postăm, aşa că Lola stătea cu biciul pe mine, şi fie că aveam chef sau nu, trebuia să urlu la cameră. Ea mă inspira pe mine, eu o inspiram pe ea. Stridentul s-a terminat în momentul în care ea a plecat în Olanda la studii video- descoperise plăcerea odată cu stridentul.

Ai un personaj? Te-ai gândit să-ţi faci unul?

Toate au venit spontan. Aveam nişte peruci de la petreceri Haloween pe care le-am folosit. Aveam personajul cu păr lung, o prostuţă sinceră şi uşor uşoară, care repara uşi, gătea, cânta şi personajul de forţă – femeia cu păr blond, voce puternică, care pârjolea totul în calea ei. Îmi e clar că cele două femei se ascund în mine şi se arată pe rând. În felul ăsta stridentul a fost o eliberare. În perioada aia pluteam. De altfel, majoritatea fanilor noştri erau fete. Cred că se regăseau în noi. Fetele mă încurajau şi felicitau de fiecare dată. Băieţii mi-au spus că am prea multe coaie. Că le place dar…

Ce comici îţi plac?

Toată lumea mă întreabă ce comici urmăresc. Ei bine, niciunul. Îmi plac Seinfeld, Catherine Tate şi mă amuză Cehov şi Caragiale. Îmi place umorul vechi românesc. Nu mă atrag manifestările foarte moderne. Nici pe mine nu cred că m-aş fi plăcut.

Păi şi ce-o să faci ca actriţă, o să joci numai Cehov şi Caragiale?

Ei, îmi doresc să fac stand up în primul rând. Sunt one man show, îmi este clar. Am jucat ceva teatru şi am fost foarte bine. La nivelul meu, evident.

Cred că oricum ruptura asta de prezent îţi poate da un avantaj, că satirizezi mişto atitudinile şi stilurile contemporane.

Exact, asta e cheia mea. Sunt convinsă, în schimb, că voi fi o actriţă excelentă. Te invit la prima mea piesă, să te conving.

Ce crezi despre Silviu Gherman?

Nici nu ştiu ce să zic. Când a apărut, eram uşor invidioasă. Tipul face chestii spontane, la fel ca stridentul. Am şi avut un pilot împreună. Spune de mine că sunt super.


Un comentariu

  1. Pingback: Comedia românească pe youtube - episodul 2 | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger