VICE, cea mai colecţionată revistă din lume, s-a lansat în limba română

1

Cea mai avangardistă revistă de cultură pentru tineri, VICE, s-a lansat în print și se distribuie gratuit în cele mai cool locuri din oraș, de la cluburi, galerii și muzee de artă sau restaurante până la concept-store-uri. Revista este tipărită într-un număr de 10.000 de exemplare. Considerată cea mai colecționată revistă din lume, VICE apare în 32 dețări într-un număr de 1.5 milioane de exemplare si are o rată de pick-up de 100% la nivel internațional.

VICE este grupul media cu cea mai rapidă creștere din lume la nivel internațional carea revoluționat însuși conceptul de media gratuită. A apărut inițial în 1994 ca orevistă punk underground din Montreal, finanțată din fonduri de stat și condusă de treiprieteni care și-au făcut propria companie pentru că nu au reușit să își găsească job. Acum este o confederație pan-media cu o casă de discuri, o editură, televiziune onlineși o agenție media, iar de curând au anunțat un parteneriat de afaceri cu Tom Freston,co-fondatorul MTV, ceea ce înseamnă o infuzie uriașă de capital. Pentru că tratează înprofunzime subiecte incomode și inaccesibile jurnalismului tradițional, canale mediade prestigiu (CNN, BBC, Discovery Channel sau MTV) difuzează constant materialeproduse de VICE și solicită parteneriate pentru preluarea de conținut. VICE este acumrecunoscută ca cea mai importantă platformă media pentru tineri din lume, prezentă în32 de țări, și care adună un public de peste 16 milioane de tineri avangardiști, trendsetteriși formatori de opinie cu vârste între 18 și 35 de ani.

VBS.TV (canal de televiziune on-line cu 6,7 milioane vizitatori unici lunar) vine să întregească experienţa VICE cu documentare scurte şi originale, în pur stil gonzo. Subiecteletratate includ cazuri umanitare, muzică, călătorii, ştiri şi sport extrem. În grila de programe seregăsesc fragmente din DVD-ul apărut în 2006, « The Vice Guide to Travel », adică o călătorie prin locurile în care nu mai ajunge nimeni: explorarea unor ţări măcinate de război sau dictatură (Irak, Liberia, Coreea deNord, Pakistan),vânătoarea unor animale mutante la Cernobâl, îndoctrinarea copiilor palestinieni pentru a comiteatentate sinucigaşe, reportaj în Pakistan despre cea mai mare piaţă neagră de armament, un chefmonstru într-un sat de pigmei în Congo, o campioană de taxidermie din SUA în timp ce împăiază o vulpe. Sunt doar câteva exemple.

Primul număr VICE România abordează cea mai fierbinte temă a momentului – războiul. Conține reportaje gonzo despre cum talibanii s-au mutat prin Pakistan, unde joacă volei şi fac pe mafioţii benevolenţi ca să recruteze localnici, şi despre cum capitalismul a luat avânt în Afganistan pe baza traficului cu opium. Materialele cu conținut local ocupă 25% din revistă. Sunt povești cu puşti de pe străzi care fac spectacole de circ, un short story cu avatarurile unui fost consumator de foste legale, prezentări de muzică, literatură, jocuri şi film vintage, și un pictorial de modă realizat pe parcursul celor trei zile de Rokolectiv.

Puteti vedea revista in format PDF aici.

Aici este lista cu locurile in care va fi distribuită.

 

 

 

 

Tags:Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger