Vice a început vânătoarea de ipocriți împotriva pirateriei

2

Am descoperit că tipul care a venit cu ideea să ucidă internetul cu Actul de Stopare a Pirateriei Online (ASPO) a folosit un program neautorizat ca să-și facă propriul site. Vă amintiți? Lamar Smith vrea să nu mai permită oamenilor să încalce legea copyright-ului pe internet, dar în procesul de promovare a carierei sale de politician ucigaș de internet, a violat chiar el legea copyright-ului. În mod evident, asta îl transformă într-un ipocrit.*

 

de Jamie Lee Curtis Taete (Vice România)

Ei bine, în după-amiaza asta am început să adunăm informații despre alte acte similare de încălcare a legii drepturilor de autor comise de către diverși sponsori/suporteri ai noii legi. Pe site-urile acestor oameni sunt tone de chestii folosite fără drept de autor. De exemplu, videoclipul de mai sus. A fost încărcat pe canalul oficial de pe YouTube al lui Lee Terry, deputat din Nebraska, unul dintre cei 12 oameni care au sponsorizat ASPO. Mi-e greu să cred că a cheltuit zeci de mii de dolari ca să folosească fragmentele de la Looney Tunes, C-Span, ABC News și FOX News care apar în clip. Cu atât mai mult cu cât nu pare să fi meritat efortul, având în vedere că videoclipul avea, în momentul în care l-am descoperit, doar 115 vizualizări.

Numărul de co-sponsori a crescut la 31 de când legea a fost lansată, așa că vă cerem ajutorul și vouă. Dacă nu aveți ce face în seara asta, încercați să găsiți exemple de violare a drepturilor de autor comise de oricare dintre cei 31 de sponsori (găsiți lista completă aici ) și trimiteți-le la [email protected] – o să pun pe acest blog tot ce găsiți.

S-ar putea să vă ajute următoarele linkuri:

Căutare Google prin imagini: http://www.google.com/insidesearch/searchbyimage.html
Arhiva de Internet Wayback Machine: http://www.archive.org/web/web.php
Întrebări frecvente Creative Commons: http://wiki.creativecommons.org/Frequently_Asked_Questions
Vânătoare plăcută!

* Un ipocrit al cărui website a fost “închis pentru întreținere” azi, timp de câteva ore. Acum a revenit online, dar se pare că maimuțele de net ale lui Lamar au blocat accesul la arhiva de internet Wayback Machine, pe care am folosit-o ca să vedem versiunea site-ului care încălca legea ASPO. Acum dă eroare .

 

Traducere: Oana Maria Zaharia

Acest articol a fost preluat de pe site-ul partener Vice România.


2 comentarii

  1. Pingback: UPDATE Susținători ai SOPA și PIPA își retrag acordul în urma celui mai mare protest online din istorie | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger