Viaţă virtuală de vacă de fermă industrială

0

Vacile din fermele industriale duc nişte vieţi foarte chinuite înainte de a fi transformate în hamburgeri şi carne de friptură. Sunt înghesuite în spaţii mici, ţinute în frâu cu şocuri electrice şi îndopate cu antibiotice şi porumb. Cercetătorii de la Stanford lucrează la o serie de experimente în care folosesc realitatea virtuală pentru a schimba modul în care oamenii percep conservarea mediului, iar unul din ele le permite participanţilor să încalţe copitele unei vaci industriale.

 

Flickr/jon smith.

 

Întrebarea la care se caută răspuns prin acest experiment este: ar consuma oamenii mai puţină carne după ce ar fi în copitele unei vaci sau ar pleda măcar pentru condiţii mai bune în fermele industriale? Potrivit Fastcoexist, oamenii de ştiinţă de la Laboratorul de Interacţiune Umană Virtuală din cadrul Universităţii Stanford au derulat un experiment în cadrul căruia participanţii şi-au pus căşti virtuale şi s-au plimbat în patru labe în faţa unei oglinzi virtuale în care se vedeau ca vaci. Cercetătorii au simulat electroşocurile pe care le primesc animalele, iar la final vacile au fost duse la abator. Participanţii la studiu au ţinut un jurnal cu ce au mâncat în săptămâna care a urmat experimentului, oamenii de ştiinţă urmărind să vadă dacă viaţa temporară de vacă reduce consumul de carne.

Echipa de cercetare nu a analizat încă rezultatele experimentului, însă unele din relatările voluntarilor indică mici schimbări de atitudine cu privire la consumul de carne. Alte studii ale laboratorului de la Stanford sugerează că experienţa virtuală a vieţii cu copite ar putea avea impacturi reale la nivel global. În cadrul unei cercetări din 2011, echipa de cercetare a observat că atunci când oamenii au fost obligaţi să taie copaci virtuali, au folosit cu 20% mai puţină hârtie în viaţa reală pentru a şterge urmele de apă vărsată. Mai multe despre experimentele laboratorului de la Stanford puteţi afla pe Fastcoexist.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger