“Viaţă pentru Gabriel” – 7 zile de solidaritate pentru viaţa unui copil

1

Universitatea din București anunță campania umanitară de strângere de fonduri pentru micuțul Gabriel-Ioan, fiul criticului și istoricului literar Iulian Costache, lector doctor în cadrul Facultății de Litere. Gabriel, în vârstă de 3 ani și 8 luni, a fost diagnosticat în decembrie 2012 cu leucemie acută limfoblastică.

În acest moment, Gabriel se află internat pentru chimioterapie în secția Oncologie Pediatrică a Institutului Clinic Fundeni, dar aceasta este prima etapă a unui tratament complex, care trebuie continuat într-o clinică de specialitate din străinătate. Gabriel este aşteptat pe data de 16 ianuarie la o clinică germană (Charité din Berlin sau Clinica de Oncologie Pediatrică din Augsburg) unde ar trebui să facă o puncție medulară exact în a 33-a zi de la începerea chimioterapiei. Tratamentul ulterior durează de la 6 la 9 luni, în funcție de reacția organismului, și costă între 80.000 de euro și 120.000 de euro.

 Pentru a fi acceptat în clinica germană, este nevoie de suma inițială de 60.000 de euro.

 Până acum, în 10 zile de la prezentarea anunțului, cu o solidaritate excepţională, pentru Gabriel s-au făcut donaţii în valoare de 30.000 de euro. Mai avem o săptămână, până pe 16 ianuarie, în care putem să participăm la salvarea vieţii acestui copil, care are nevoie de încă 30.000 de euro ca să înceapă tratamentul salvator în străinătate exact în ziua stabilită medical.

 Dacă el pierde acea zi, pierde şansa care se află acum în mîinile noastre. Fiecare oră contează. Orice ajutor financiar, oricum ar fi, contează. Orice e-mail trimis mai departe contează. Solidari, putem salva acest copil. 

 Contul umanitar este deschis la Banca Comercială Română (BCR), sucursala World Trade Center, București:

 IBAN   RO69RNCB0085081826160001  –  LEI

IBAN   RO42RNCB0085081826160002  –  EURO

IBAN   RO85RNCB0085081826160004  –  USD

La depunerea donației, este necesar să se completeze:

Codul SWIFT al Băncii: RNCB RO BU

Adresa Băncii: Bd. Regina Elisabeta nr. 5, sector 3, București

Titular cont: Iulian Costache 

Explicație: tratament Gabriel Costache 

Mai multe detalii, puteți afla de pe pagina de Facebook a campaniei și de pe blogul dedicat acesteia:

https://www.facebook.com/GabrielIoanCostache

http://gabrielioancostache.wordpress.com/

Vă certificăm autenticitatea diagnosticului prin anexarea documentului medical ce detaliază situația medicală a copilului, disponibil mai jos.

 


Un comentariu

 1. Nu va imaginati ce sentimente oribile imi produc toate campaniile de genul asta. Motive:

  1) Nu e corect ca un copil sa foloseasca 80.000 Euro pentru o boala grava in timp ce altii mor pentru ca le lipsesc medicamente de cativa euro. Si nu vorbesc de africani ci tot de romani.

  2) Nu e corect ca tot copii din familii influente sunt cei care apeleaza la ajutoare umanitare. Cei cu parinti saraci mor necunoscuti. Studiati toate cazurile de campanii, mereu parintii sunt ori cu avere peste medie (mici patroni) ori bine infipti in mass media.

  3) Nu e corect ca un sistem medical strain sa primeasca banii astia. In loc sa se faca lunar campanii d’astea mi bine s-ar face una mare si lata de REZOLVARE A MEDICINEI ROMANESTI.

  4) Nu e corect ca aceste campanii sa fie facute DUPA ce a aparut boala. Tot respectul pentru cele care investesc in diferite sectii si spitale.

  5) Mare parte din campanii sunt pentru boli grave, uneori incurabile. Cel mai recent exemplu, Serban Ionescu si “capusa”. Oricine are cunostinte minime de medicina isi da seama ca astfel de campanii sunt o idiotenie, o risipa de resurse, o boceala anticipata.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger