Viaţa lui Nelson Mandela, arhivată pe net

0

Proiectul Nelson Mandela Digital Archive a fost lansat pe web după ce Nelson Mandela Centre of Memory şi Institutul Cultural Google (dedicat conservării şi promovării culturii pe Internet) au adunat preţ de un an documente de arhivă care prezintă viaţa liderului sud-african, memoriile sale personale şi angajamentul luat în numele dreptăţii sociale.

 

Nelson Mandela Digital Archive

Google a obţinut anul trecut o finanţare de 1,25 milioane de dolari pentru acest proiect interactiv, care le permite utilizatorilor să navigheze prin poze, filmuleţe şi texte pentru a afla diverse aspecte din viaţa lui Nelson Mandela. Până acum, proiectul este împărţit în şapte categorii, urmând să apară şi altele: Viaţa timpurie,  Anii de închisoare, Anii de preşedinţieRetragereaCărţi pentru MandelaOameni tineri şi Momentele mele în prezenţa unei legende. Primele patru prezintă anumite momente ale vieţii sale, celelalte documentează relaţiile cu alţi oameni şi cum a influenţat personalitatea lui acele relaţii.

Site-ul este presărat şi cu linkuri care trimit spre mai multă informaţie, navigatorii putând afla, de exemplu, procesul prin care a trecut Mandela în redactarea autobiografiei sale, Lungul drum către libertate. Arhiva digitală care i-a fost dedicată poate fi accesată aici.

Sursa: Mashable

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger