Viața la țară, prin lentila aparatului foto

0

Sorin Onișor și-a câștigat titlul de fotograf al satului românesc cutreierând țara în încercarea de a păstra vii, măcar pe peliculă, peisajele, oamenii, meșteșugurile și tradițiile specifice satelor românești. A fotografiat de-a lungul timpului oamenii Deltei, fierarii din Transilvania și Banat, ultimii bocșari și peisajele idilice ale Bucovinei, Maramureșului sau ale zonei Buzăului.

 

foto

De cațiva ani, el împărtășește din secretele fotojurnalismului etnografic în cadrul unor ateliere de fotografie itinerante în mai multe zone rurale din România dar și în afara țării. Fotografiile realizate în această continuă “hoinăreală” au fost cuprinse în expoziții în țară și în străinătate și au fost de multe ori premiate.

Între 6-9 noiembrie Sorin Onișor invită pasionații de fotografie într-una dintre comunitățile Village Life, în Oltenia de sub munte (zona Horezu, Parcul Național Buila Vânturarița). Deși foarte bogată din punct de vedere natural și cultural, zona nu este foarte bine cunoscută de români si cu atât mai puțin de străini.

Workshop-ul de fotografie cu Sorin Onișor “Oltenia de sub munte” este, pe lângă o oportunitate de a vă îmbunătăți abilitățile de fotografie, și o ocazie de a explora pădurile și crestele Parcului National Buila Vânturarița, mânăstirile brâncovene, atelierele și târgul meșterilor olari de la Horezu, muzeul trovanților sau cheile Bistriței.

Comuna Costești, care vă găzdui workshopul, face parte din programul de turism rural responsabil al Village Life prin intermediul căruia zona a găzduit în ultimii doi ani turiști atât din România cât și din SUA, Germania sau Franța. Programul asociației Village Life se adresează unei categorii speciale de turiști care este în căutarea unei reconectări cu natura, cu valorile și cu stilul de viață simplu, caracteristice vieții la sat. Răspunsul la această cerere a turiștilor reprezintă în același timp o oportunitate de dezvoltare economică și socială a satelor implicate, atât prin sporirea veniturilor cât și prin interacțiunea cu culturi, mentalități și atitudini diferite.

Detalii și inscrieri la workshop-ul de fotografie “Oltenia de sub Munte”, din perioada 6-9 noiembrie se pot solicita la: [email protected]


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger