Veterinarii Vier Pfoten România, în misiune în Ucraina. Acum în Zaporoje

0

O echipa de medici şi tehnicieni veterinari din România a început o campanie intensiva de sterilizare a câinilor fără stăpân în oraşul Zaporoje, din sud-estul Ucrainei. Campania beneficiază de un puternic sprijin din partea autorităţilor, ONG-urilor şi locuitorilor oraşului, care au întâmpinat cu mult entuziasm echipa Vier Pfoten.

 

de Vier Pfoten

Proiectul se înscrie în campania de sterilizare la scară largă a câinilor fără stăpân din Ucraina, lansată de Vier Pfoten International la începutul lunii aprilie. Aceasta are ca scop principal rezolvarea pe termen lung a situaţiei câinilor fără stăpân şi stoparea campaniilor de exterminare în masă începute de primăriile oraşelor ucrainene în avanpremiera Campionatului European de Fotbal UEFA 2012.

Vier Pfoten România a mobilizat pentru Zaporoje o echipă compusă din 8 medici şi tehnicieni veterinari, care au început campania din 28 mai. Până la sfârşitul lunii iunie, la bordul unei clinici mobile a Vier Pfoten, aceştia sterilizează, deparazitează, tratează medical şi înregistrează cu crotal câinii fără stăpân. După perioada post-operatorie, animalele sunt returnate în locul din care au fost luate. În prima săptămână de campanie au fost sterilizate şi tratate 150 de animale fără stăpân.

Prezenţa specialiştilor români a fost solicitată în mod expres de primăria oraşului Zaporoje, care a dorit sa rezolve problema câinilor fără stăpân într-un mod uman şi eficient. Eforturile Vier Pfoten beneficiază de un puternic sprijin nu numai din partea Primăriei, ci şi a Agenţiei locale pentru Protecţia Mediului, a Serviciului pentru Protecţia Animalelor din Zaporoje, a ONG-urilor şi a localnicilor, care depun toate eforturile pentru a uşura şi eficientiza munca echipei.

Începerea campaniei a fost popularizată încă de joi, 31 mai, printr-o “zi a porţilor deschise” la adăpostul în care sunt ţinuţi temporar câinii fără stăpân aduşi la sterilizare. Echipa Vier Pfoten a fost vizitată de un număr mare de jurnalişti, reprezentanţi ai ONG-urilor locale şi iubitori de animale din Zaporoje, evenimentul fiind puternic mediatizat pe plan local.

Campania de popularizare a continuat în week-end, cu un eveniment organizat în piaţa centrală a oraşului. Uriaşul căţel gonflabil instalat de Vier Pfoten i-a atras ca un magnet pe zaporojeni, iar sâmbătă, mascota a devenit decor inedit pentru miresele care obişnuiesc să se fotografieze în centrul oraşului, în ziua nunţii. Numeroşi cetăţeni au venit să facă donaţii pentru campanie.

Proiectul Vier Pfoten International în Ucraina a debutat la începutul lunii aprilie, după semnarea unui Protocol de colaborare cu Ministerul ucrainean al Ecologiei şi Resurselor Naturale. Ca urmare a acţiunilor de lobby desfăşurate de Vier Pfoten şi a intervenţiei ministrului Ecologiei, Mikola Zlocevski, primarii marilor oraşe ucrainene au acceptat să sisteze campaniile de ucidere a câinilor fără stăpân.

Proiectul a debutat în capitala Kiev, la 1 aprilie, şi a continuat să se extinda la Lviv, Donetsk şi Zaporoje, urmând să ajungă, în curând, la Harkov. Campania din Ucraina a mobilizat echipe de medici şi tehnicieni veterinari din toate ţările în care activează Vifer Pfoten, inclusiv din România. La aceştia se adaugă zeci de voluntari din toată lumea.

Puteţi accesa şi:

Convoiul Vier Pfoten a ajuns la Kiev

VIDEO La prins de câini cu Vier Pfoten


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger