Verdict: Animalele de companie sunt fundamental diferite de alte forme de proprietate

0

Curtea de Apel a statului american California a decis că animalele de casă sunt fundamental diferite de alte forme de proprietate lipsite de viață. Acest lucru va permite persoanelor ale căror animale au fost rănite, să-și recupereze costurile necesare pentru tratamentul medical al animalelor.

 

Organizația nonprofit Animal Legal Defense Fund (ALDF) anunță, într-un comunicat de presă, această premieră. Până acum, animalele aveau aceeași valoare ca și o piesă de mobilier, iar compensația în cazul animalelor rănite sau chiar ucise consta în valoarea de piață a animalului, ceea ce însemna aproape nimic, mai ales dacă era vorba de un animal salvat sau bătrân.

Curtea de Apel a Californiei a revizuit două cazuri, primul implicând un ciobănesc german numit Gunner, care a fost împușcat de un vecin și și-a pierdut un picior, cheltuielile medicale ridicându-se la peste 20.000 de dolari. Cel de-al doilea caz a implicat un Golden Retriever pe nume Katie care a fost victima unei intervenții chirurgicale eronate care a dus la cheltuieli supliementare din partea familiei de peste 37.000 de dolari. În ambele cazuri, tribunalul a decis compensarea familiilor cu valoarea de piață a animalelor, ceea ce reprezintă o foate mică parte a cheltuielilor.

Curtea de Apel, însă, a considerat că deciziile sunt neadecvate pentru ființe vii. “Decizia este un mare pas înainte pentru animalele de companie și stăpânii lor”, spune Matthew Liebman, reprezentant al ALDF.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger