Verdeața ne schimbă viața

3

Plantele nu ne fac doar aerul mai respirabil, dar ne și influențează în mod direct calitatea vieții. Ne cresc creativitatea și ne îmblînzesc.

Robert Ulrich de la Texas A&M University a coordonat un studiu de 8 luni într-un birou pentru a observa legătura dintre plante și creativitatea la locul de muncă. Cîteva ghivece cu plante au crescut cu 15% fluxul de idei noi ale angajaților. Într-un alt studiu, cercetătorii au descoperit că în părculețele de joacă mai bogate în verdeață, copiii jucau jocuri mai creative decît în spațiile mai chele.

Cartierele cu mult verde au cu 48% mai puține infracțiuni legate de proprietate și cu 52% mai puține crime violente decît cele în care predomină imaginea betoanelor. Verdele are în sine un efect bun asupra creierului. Un studiu a descoperit că oamenii care folosesc cerneală verde au rezultate mai bune la testele de limbaj.

 


3 comentarii

  1. “Cartierele cu mult verde au cu 48% mai puține infracțiuni legate de proprietate și cu 52% mai puține crime violente decît cele în care predomină imaginea betoanelor.” Prostii!… Saracii stau printre betoane… e normal ca infractionalitatea sa fie mai mare printre acestia…. si diferenta de 2% e chiar insignifianta si insuficienta pt a putea face o corelatie de genul celei de mai sus… Nu mai popularizati pseudostiinta!….

  2. Sau poate ca acele cartiere verzi sunt locuite in general de persoane cu un nivel de trai ridicat, prin urmare rata infractionalitatii este mai mica din cu totul alte motive.

  3. sau poate erau cartiere cu acelasi nivel de trai, nu? bazandu-ma pe bun simt, cred ca si eu as fi mai linistit cu mai multa verdeata pe strazi! Dar domniile voastre care sunteti niste sociologi si niste oameni de stiinta redutabili, bineinteles ca veti vrea cifre exacte

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger