Verdeaţa isteaţă îşi face loc în urbanul clujean

0

Un proiect inedit de grădinărit urban se inaugurează mâine la Cluj-Napoca, în zona staţiei de tramvai de lângă podul Calvaria (pentru cei care locuiesc în Cluj şi doresc să participe, evenimentul se desfăşoară între orele 11:00 şi 15:00). Grădina este realizată de oameni gospodari, reuniţi de conceptul Verdeaţa Isteaţă.

 

„Conceptul Verdeaţă Isteaţă este o sămânţă de comunitate urbană interesată de grădinărit, care oferă o alternativă de reconversie a spaţiilor verzi din Cluj-Napoca prin implicarea localnicilor în amenajarea, gestionarea şi dezvoltarea spaţiului verde alternativ Verdeaţă Isteaţă de Mănăştur. Astfel, grădina urbană cu acelaşi nume este primul proiect comunitar în spaţiul public clujean gândit, implementat şi susţinut integral de cetăţeni prin propriile forţe şi din dedicaţie pentru un oraş mai curat, mai verde şi mai prietenos cu oamenii şi natura”, spun organizatorii în comunicatul de presă.

„Prin această grădină urbană, ne propunem ca în curs de 3 ani să ne reamintim de câtă grijă au nevoie plantele care ne hrănesc şi ne înfrumuseţează traiul cotidian. Utilizăm soiuri şi varietăţi de plante autohtone din Transilvania pentru crearea unei grădini urbane cu rol atât decorativ, cât şi utilitar, care ne va ajuta să ne reconectăm la ritmul naturii într-un oraş care să fie şi al nostru. Mai mult, instalaţiile din grădină sunt construite exclusiv din materiale recuperate şi revalorificate”, mai spun grădinarii urbani clujeni. Mâine, în orele dedicate evenimentului de inaugurare, oricine ajunge la faţa locului poate vizita instalaţiile şi poate cunoaşte plantele răsădite şi semănate, într-un tur al noii grădini Verdeaţă Isteaţă de Mănăştur. Grădinarii isteţi promit că vor împărţi răsaduri de roşii din soiuri tradiţionale, foarte gustoase, pe care poate oricine să le crească pe pervazul ferestrei, în bucătărie sau în balcon.

Sursa, foto şi mai multe detalii: Verdeaţa Isteaţă


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger