Veniți să curățați “Delta” Văcăreşti, un plămân în Bucureşti

1

Ministerul Mediului şi Pădurilor, împreună cu Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta vor desfăşura sâmbătă, 27 octombrie 2012, acţiunea de ecologizare a zonei Lacului Văcăreşti, eveniment derulat sub denumirea “Delta” Văcăreşti: un plămân în Bucureşti!

 Punctul de întâlnire este la intrarea în zona Lacului Văcărești dinspre șoseaua Olteniței, pe strada Săvinești (punct de reper: complex rezidențial Jupiter).

Zona lacului Văcărești care necesită curățarea imediată se întinde pe aproximativ 190 de hectare. Ecologizarea se justifică din cel puțin din trei puncte de vedere:

  1. Autoritățile centrale, conştiente de importanţa unui astfel de ecosistem într-un oraș precum Bucureştiul, au anunţat deja că intenționează declararea în lunile urmatoare a lacului Văcărești drept zonă naturală protejată.
  2. Spațiul ar putea fi amenajat și redată publicului larg, devenind astfel un model de transformare a unui zone abandonate și folosită ca groapă de gunoi, într-un loc de utilitate publică.
  3. Ecologizarea ar aduce beneficii majore biodiversității dezvoltate spontan, care cuprinde, conform observațiilor făcute de specialiști la prima vedere, numeroase specii de păsări, pești, mamifere și amfibieni, dintre care unele protejate.

Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi pe pagina de Facebook a evenimentului.

Totodată, vă invităm să semnați petiția pentru acordarea statutului de arie protejată pentru Delta Văcărești.

Acțiunea face parte din proiectul Reţeaua Naţională a Asociaţiilor de Dezvoltare Intercomunitară, derulat începând cu anul 2011 de Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta, în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Pădurilor şi cu Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis.

Foto: Helmut Ignat

 


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger