Vegetarienii au o viață sexuală mai bună

0

O nouă cercetare arată că vegetarienii ar avea un avantaj în dormitor datorită alimentației pe bază de plante. Se pare că tofu îi ajută pe vegetarieni să aibă o viață sexuală mai bună decât consumatorii de carne.

 

Studiul, publicat în revista Hormones and Behavior, este primul care observă legătura dintre așa numiții “hormoni sexuali” – fitoestrogeni – care se găsesc în plante, și comportamentul primatelor. Se pare că anumiți compuși din plante duc la creșterea activității sexuale.

Cercetătorii au studiat un grup de maimuțe colobus, dar și oamenii ar avea parte de aceleași efecte. Michael Wasserman, absolvent al UC Berkeley, autor al studiului, a urmărit maimuțele timp de 11 luni în Parcul Național Kibale din Uganda și a monitorizat ce mănâncă acestea.

De asemenea, realizatorii studiului au monitorizat nivelul de agresiune dintre maimuțe, adică numărul de urmăriri și certuri dintre acestea, precum și frecvența împerecherilor și au colectat mostre de fecale pentru a stabili nivelul hormonilor.

Se pare că maimuțele mascule care se hrăneau cu frunze de Millettia dura, o plantă înrudită cu soia și care conține compuși asemănători estrogenului, aveau un nivel mai ridicat al hormonilor sexuali, precum și un nivel ridicat al cortizolului, hormonul stresului. Ca urmare a creșterii nivelului hormonilor sexuali, maimuțele făceau mai multe sex.

Rezultatele studiului confirmă ceea ce organizația PETA susține de multă vreme – fructele și legumele sunt cheia virilității. Colesterolul din carne, ouă și lactate blochează arterele și încetinește circulația sângelui către organe, inclusive cele importante în dormitor.

Sursa: DailyMail


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger