Cercetătorii susțin că vegetarienii ar trăi mai mult decât consumatorii de carne

0

Unul dintre cele mai ample studii de până acum, realizat de cercetătorii de la Universitatea Loma Linda din California, arată că vegetarienii ar trăi, până la urmă, mai mult decât ceilalți.

Dintr-un grup de 70.000 de participanți, cercetătorii au arătat că vegetarienii au cu 12% mai puține șanse să moară, comparativ cu cei non-vegetarieni. Efectul este același și pentru vegani. În studii anterioare, vegetarianismul a fost corelat cu șanse mai mici de a dezvolta boli cronice, precum afecțiuni ale inimii și diabet, dar mecanismele prin care se întâmplă acest lucru încă sunt investigate.

“Nu putem spune din această cercetare cu certitudine, dar unul dintre posibilele motive plauzibile care contribuie la această asociere benefică este lipsa ori reducerea consumului de carne”, spune dr. Michael J. Orlich, director al programului de medicină preventivă al Universității Loma Linda.

Carnea roșie a fost considerată posibil motiv pentru o viață mai scurtă și o sănătate precară din cauza nivelului ridicat de grăsimi saturate și colesterol, care înfundă arterele. Deși există multe dovezi care arată o legătură între consumul de carne și mortalitate ridicată, vegetarienii ies în câștig și datorită beneficiilor unor plante din dieta lor. Cercetătorii spun că vor investiga în continuare aceste corelații.

Studiul mai arată că legătura dintre vegetarianism și mortalitate scăzută este mai vizibilă la bărbați decât la femei. În orice caz, aceste legături sunt greu de dovedit cu certitudine întrucât depind de numeroși factori. Spre exemplu, un studiu britanic realizat pe un grup de 47.250 de participanți nu a indicat aceleași rezultate privind mortalitatea.

Sursa: Time


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger