Vechile biserici britanice trec pe energie verde

0

Biserica St. Michael and All Angels din Withington, Anglia, are 900 de ani de existenţă şi a devenit de curând prima biserică britanică fără amprentă de carbon – adică se bazează exclusiv pe energie verde pentru necesarul său de curent, încălzire şi alte utilităţi.

 

 

Acoperişul bisericii este acoperit cu o reţea de panouri solare, iar pentru încălzire este folosit un boiler cu biomasă; compania care a realizat operaţiunea de instalare a echipamentelor necesare consumului exclusiv de energie regenerabilă susţine că, în acest moment, biserica funcţionează 100% în sistem verde, nepoluant. Mai mult, susţin reprezentanţii companiei în cauză (Kyocera – specializată în tehnologie solară de peste 35 de ani), sistemul va avea nu doar performanţe, ci şi durabilitate. În plus, toate echipamentele au fost în aşa fel instalate încât să respecte întrutotul cerinţele privind conservarea monumentelor istorice – printre altele, muncitorii au folosit un sistem special de schele care să nu afecteze în niciun fel structura clădirii, pereţii sau să dăuneze esteticii acesteia.

Iniţiativa trecerii bisericii în întregime pe energie solară face parte dintr-o serie de astfel de acţiuni demarate de Biserica Angliei, care doreşte să devină cât mai verde, printr-o politică de reînnoire a clădirilor sale în sensul protejării mediului şi consumului de energii regenerabile. Cum mai toate bisericile britanice au fost construite în mod tradiţional pe axa est – vest, acoperişurile lor au o foarte bună deschidere spre sud, făcându-le ideale pentru montarea de panouri solare. Potrivit distribuitorului de energie regenerabilă Ecotricity din Marea Britanie, peste 100 de biserici (numai din sud-vestul Angliei) au trecut la energie solară în ultimii ani (chiar dacă nu depind încă exclusiv numai de acest fel de energie) , iar peste 300 de alte biserici sau instituţii conexe (şcoli, spre exemplu) cumpără energie verde de la distribuitorul specializat.

 

Sursa şi foto: TreeHugger

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger