Vaticanul o rade pe creatoarea lui Harry Potter

0

J K Rowling a publicat recent primul ei roman pentru adulți, The Casual Vacancy. Critica britanică și americană l-a apreciat în general pozitiv dar ziarul Vaticanului s-a declarat dezamăgit.

 

L’Osservatore Romano, ziarul oficial al Papei, a susținut-o cu entuziasm pe J. K Rowling la apariția primei cărți din seria Harry Potter și de-a lungul anilor.

În 2008, ziarul a acordat spațiu unei dezbateri filosofice asupra valorilor din cărțile pentru copii, cartea centrală fiind cea a autoarei britanice. Același ziar a lăudat forța cu care Rowling, o mamă singură, și-a condus viața, și înainte și după ce a devenit superstar și faptul că a donat milioane în scopuri caritabile.

La cîteva zile după ce au dat o bilă albă noului film din seria James Bond, apreciindu-l pentru umanitatea lui, în comparație cu celelalte ecranizări Bond, cronicarii de la Vatican s-au declarat dezamăgiți de noul roman al lui Rowling, apreciindu-l ca pe un epigonism mai puțin reușit al romanului Peyton Place de Grace Metalious (coincidența face ca romanul să se numească, inițial, Potter Place).


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger