Vasul inteligent, care detectează mucegaiul fructelor înainte de a se extinde

0

De câte ori nu aţi pus fructele într-un vas sau coş pe masă şi v-aţi trezit că, pe când vă era lumea mai dragă şi doreaţi să muşcaţi cu poftă dintr-unul, era plin de mucegai? Un student specilizat în design s-a gândit să scutească lumea de astfel de neplăceri şi a inventat un vas care anunţă când conţinutul său începe să prindă mucegai.

 

 

Jagjit Chodha este cel care a creat vasul inteligent care alertează „stăpânii” atunci când conţinutul vasului este pe cale să dezvolte mucegai. Vasul este dotat cu un senzor care detectează creşterea nivelului de etilenă, un compus eliberat de fructele care încep să se strice.

 

 

Anual, în lume, mai ales în ţările dezvoltate, sunt aruncate milioane de tone de hrană pentru că se strică (în SUA, spre exemplu, hrana este pe locul doi după hârtie la capitolul deşeuri). Consumând alimentele înainte să se strice, producem mai puţine deşeuri şi contribuim la un mediu mai sănătos, crede autorul invenţiei. Vasul său este expus în cadrul Made In Brunel Show, din Londra, Marea Britanie.

 

Sursa şi foto: Mashable


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger