Vârsta la care ne începem viața sexuală ne poate spune dacă vom avea relații fericite

0

Un grup de cercetători de la Universitatea din Texas susține că cei care își pierd virginitatea mai târziu au șanse mai mari de a avea relații sentimentale mai fericite. Statistica arată că aceștia, deși au mai puține șanse să se căsătorească, ar putea avea relații de lungă durată mai fericite decât cei care își încep viața sexuală mai devreme.

 

”Indivizii care se implică în relații intime ca tineri adulți, după ce au ajuns la matruitatea cognitivă și emoțională, pot deprinde abilități mult mai eficiente dintre cele ce țin de dezvoltarea unei relații, decât indivizi care învață regulile relațiilor intimie în adolescență,” spune autoarea Paige Harden, citată de Huffington Post. Aceasta nu susține însă că abstinența sexuală este automat ”bună” pentru adolescenți, precizând că aceasta este o vârstă a experiențelor variabile și complexe.

Pentru experimentul în urma căruia s-a ajuns la aceste concluzii, au fost examinate 1659 de perechi de frați și surori (fiecare pereche, de același sex), intervalul de monitorizare fiind între 16 și 29 de ani. În această perioadă, fiecare dintre frați / surori a fost catalogat drept precoce, în cazul în care și-a început viața sexuală devreme, mediu (dezvirginarea s-a petrecut între 15 și 19 ani) sau târziu, dacă actul s-a consumat după vârsta de 19 ani.

Cercetarea a scos la iveală o legătură între cei care au așteptat până la o vârstă mai înaintată să-și înceapă viața sexuală și un nivel de satisfacție mai ridicat față de relațiile de maturitate. Aceste concluzii transgresează diferențele de mediu, educație, venit sau religie și nici nu sunt influențate de gradul de atracție fizică a unei persoane. Autoarea studiului a anunțat că va continua documentarea, pentru a afla de ce există această corelație.

Sursa: Huffington Post

Foto: Smosh.com


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger