Vânzătorii de haşiş din Marsilia oferă clienţilor carduri de fidelitate

0

În Marsilia (sudul Franţei), clienţii unor vânzători de haşiş au rămas surprinşi când li s-au oferit, de către aceştia, carduri de fidelitate. Mai exact, este vorba de vânzătorii din districtul Val-Plan, care au conceput aceste carduri, precum şi o serie de cadouri, ca să îşi răsplătească clienţii, mai cu seamă pe cei fideli.

 

 

Brichete, pachete de ţigări sau foiţe pentru rulat ţigările – sunt doar câteva dintre cadourile oferite de vânzătorii de haşiş clienţilor care cumpără regulat marfă de la ei, pe străzile din Marsilia. Ştirea a fost publicată de La Provence, care a investigat şi confirmat veridicitatea gestului. “Am crezut că am halucinaţii. Deja îmi oferise ţigări, brichete şi foiţe, dar să primesc şi un card de fidelitate…! Pe o parte, avea o fel de listă de preţuri, cu tot cu ofertele promoţionale, iar pe cealaltă parte erau locurile pe care urmau validate următoarele mele achiziţii”, spune Yohann, un tânăr de 31 de ani, consumator de haşiş.

 

 

Cardurile sunt tipărite în limbaj foarte politicos, iar apariţia lor a creat rapid vâlvă pe reţelele de socializare din Franţa. Clientela cartierului s-a înmulţit dintr-o dată: fie că merg numai din curiozitate, ca să verifice dacă într-adevăr se dau carduri de fidelitate la cumpărarea haşişului, oamenii se duc la locul de întâlnire. Organizarea riguroasă, la fel ca în alte ramuri ale comerţului orientat înspre satisfacerea consumatorului, le aduce, astfel, întreprinzătorilor din domeniu un impuls în afacere – dar, desigur, şi poliţia mai rapid pe urme.

 

Un reportaj mai amplu despre acest inedit fenomen puteţi citi aici.

 

Sura şi foto: Ufunk / La Provence

 

Puteţi citi şi:

FOTO Câmpurile de marijuana interzise de lege din Himalaya

“Trebuie să renunţăm la prejudecăţi şi să recunoaştem că prohibiţia drogurilor nu e soluţia potrivită”

Uruguay a devenit, oficial, primul stat din lume care legalizează comerţul cu marijuana

 Ethan Nadelmann, vocea numărul unu pentru reforma drogurilor: “Marijuana nu se va legaliza singură”

Steve Rolles, analist al politicii drogurilor: “Problemele legate de droguri sunt rezultatul prohibiţiei”

Cine luptă cu războiul împotriva drogurilor

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger