Vânătorii de OZN-uri, în misiune în Suedia

0

O echipă de cercetare a fost trimisă în nordul Suediei pentru a verifica mărturiile cum că o “rachetă-fantomă” s-ar fi prăbușit într-un lac în anul 1980. Evenimentul a fost catalogat drept “cel mai mare mister cu OZN-uri din lume”, scrie The Local.se, și a fost ținut secret de militarii suedezil. Cercetătorii au pornit în expediție însoțiti de o echipă de filmare și de un martor care ar fi asistat la prăbușire.

 

 

“Oamenii confundă în mod eronat OZN-urile cu farfuriile zburătoare”, spune Clas Svahn, liderul expediției. “Există multe, multe semnalări ale unor lucruri ciudate în aer, iar pe noi ne interesează să explicăm ce sunt ele. Orice răspuns e bun”. Obiectul zburător pe care îl caută cerecetătorii suedezi s-ar fi prăbușit în lacul Muddus la 31 iulie 1980. Cei doi martori care susțin că au asistat la eveniment au descris un obiect alungit, în formă de trabuc, cu două protuberanțe pe laturi, aflat în mișcare centrifugă, care s-ar fi rotit la 180 de grade și ar fi aterizat controlat în apă, dispărând apoi într-o mare de bulbuci.

Mărturiile lor i-au făcut pe cercetători să creadă că ar fi vorba de o așa-numită “rachetă-fantomă”, un vehicul spațial care a atras atât atenția vânătorilor de OZN-urilor, cât și a armatei. Din 1946 încoace, oamenii au semnalat prezența a circa 20.000 de obiecte neidentificate pe cerurile Suediei (dintre care 1.000 au fost înregistrate numai în 1946). Asta ar fi îndemnat armata suedieză să trimită echipe de cercetare în recunoaștere. Aflați mai multe detalii pe The Local.se. Urmăriți mai jos și un trailer al documentarului care va urma:

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger