Valsul “Dunărea Albastră”, cântat de vânt la turbine eoliene

0

Ideea de a recrea celebrul vals “Dunărea Albastră” cu ajutorul sunetelor scoase de vânt prin turbine eoliene le aparţine celor de la Siemens, care au dorit, prin această reclamă inedită, să marcheze montarea a 448 de astfel de turbine în statul american Iowa. Sunetele folosite sunt toate produse numai de turbinele de acolo, scrie publicaţia FastCoexist.

 

 

Iowa este statul american considerat primul la capitolul electricitate generată cu ajutorul vântului, astfel că ideea trebuia pusă în practică acolo; cel care a realizat opera este muzicianul Will Bates, care, înainte de a se apuca de treabă, a făcut teste pe străzile New York-ului cu ţevi PVC, pentru a găsi cea mai bună modalitate de a capta sunetul vântului.

În cele din urmă, muzicianul a descoperit metoda perfectă de configurare a ţevilor şi microfoanelor, în aşa fel încât să poată înregistra sunetele de care avea nevoie (dacă ar fi lucrat numai cu microfoane, nu şi cu ţevi, nu ar fi putut capta tonalităţile vântului). Munca de înregistrare s-a dovedit plină de evenimente neprevăzute, dar muzicianul şi echipa lui s-au declarat încântaţi de proiect. “Şi acum se mai găseşte câte unul dintre noi, la studioul de înregistrări, să sugereze să scoatem un microfon afară când bate vântul”, a spus Bates.

Ce a ieşit din munca lor, cum sună “Dunărea Albastră” cântată de vânt la turbine eoliene, puteţi asculta mai jos:

 

 

Sursa şi foto: FastCoexist

 

Puteţi citi şi:

Prima insulă din lume alimentată exclusiv cu energie eoliană

Prima turbină eoliană aeropurtată din lume va funcționa în Alaska

Cum ar fi să locuim într-o turbină eoliană

Insula King Island (Australia) vrea să treacă complet pe energie curată

Cea mai mare fermă eoliană offshore din lume a fost inaugurată lângă Marea Britanie

Energia eoliană, mai ieftină în anumite ţări decât cea pe cărbune

Viitorul energiei eoliene aparţine turbinelor inteligente


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger