Vacante pentru tineri cu prietene… virtuale

5

Dupa ce a fost multa vreme favorita indragostitilor si a cuplurilor in luna de miere, o statiune japoneza a gasit acum o nisa putin exploatata: gazduieste barbati si tineri care au prietene virtuale. Ideea a plecat de la un joc extrem de popular, numit “Love Plus”.

Intr-una din zilele acestei veri, un autobuz pleaca din Tokyo si se indreapta spre plajele din Atami, o statiune pe coasta Pacificului, relateaza Discovery News. Din masina coboara peste 12 tineri agitati, cu totii purtand IPhone-uri, care trec nepasatori pe langa fetele in costume de baie intinse pe plaja.

Cu totii se indreapta in graba spre o statuie din bronz care ii reprezinta pe Kanichi si Omiya, protagonisti ai unei povesti de dragoste care s-a intamplat in Atami.

Atentia tinerilor – dar si camerele lor fotografice – e indreptata indeosebi spre un patrat alb-negru, asemanator unui cod de bare prin intermediul caruia, gratie unui software special, aduc “la viata” ce le e mai drag.

“Priveste, e ca si cum suntem impreuna”, spune Shu Watanabe, de 23 de ani, in timp ce isi arata ecranul iPhone-ului pe care se vede imaginea unei fete cu ochi de papusa, adolescenta, pe nume Rinko.

Existenta lui Rinko poate sa fie doar in lumea virtuala, dar acest lucru nu il deranjeaza deloc pe Watanabe. Nu sunt deranjati de acest lucru nici miile de tineri fani ai jocului “Love Plus”, un joc in care au loc intalniri virtuale. Compania care l-a dezvoltat a profitat de obsesia pentru tehnologie, manga si anime a tinerilor japonezi (numiti “otaku”), care prefera sa isi traiasca viata sentimentala intr-o lume pixelata.

Despre joc s-a scris recent foarte mult, dupa ce un tanar de 27 de ani, cunoscut doar sub numele de “Sal 9000”, a oficiat o casatorie cu o  fata virtuala, Nene Anegasaki. Ceremonia a fost urmarita online de mii de oameni.

La un an de la lansarea sa pe piata japoneza, “Love Plus” – despre care producatorii spun ca este un joc care te invata sa construiesti relatii pe termen lung – a vandut peste 430.000 de exemplare ale jocului.

Tags:5 comentarii

  1. Asta nu poate sa fie decat o dovada cat se poate de relevanta ca omenirea aluneca pe o panta a alienarii, a visului scapat de sub control, a incapacitatii sau a refuzului de adaptare la realitate, sucombarea inconstienta intr-o alternativa virtuala cu reguli mai conturate si mai simple, cu stimuli vizuali si auditivi adusi pana la perfectiune. Un soi de hedonism tragic.

  2. Pingback: Tweets that mention Vacante pentru tineri cu prietene… virtuale » Think Outside The Box -- Topsy.com

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger