Va merge de la Bacău la București pe jos pentru a transmite că Roșia Montană nu este de vânzare

1

Va pleca de la Bacău spre București, pe jos, pentru a ajunge la Cotroceni și a-i înmâna președintelui Traian Băsescu o bucată de aur “ca să lase aurul de la Roșia Montană în pace”. Băcăuanul Florin Suciu va porni în “marșul aurului” luni, 19 septembrie, ora 9, din fața Prefecturii Bacău şi va ajunge pe 27 septembrie la București.

Florin Suciu este motivat să pornească în această aventură de lipsa de viziune a conducerii țării și de lipsa de valori care pot duce la o catastrofă. “Este o exploatare dăunătoare nu doar pentru mediu, ci și economic. După ce îi dai comunității iluzia unui salariu, 10-15 ani cât durează exploatarea, o lași mai săracă decât era”, spune acesta.

Marșul cuprinde orașele Bacău, Adjud, Focșani, Râmnicu Sărat, Buzău, București și se va merge pe marginea șoselei E 85. Oricine e binevenit să se alăture de la pornire sau de pe drum sau poate veni chiar la Palatul Cotroceni pe 27 septembrie, pentru a dona președintelui o bucată de aur.

Fiecare participant trebuie să aibă cele necesare la drum pentru înnoptarea în aer liber și hrană sau banii necesari pentru perioada întreagă.

“Ultimele declaraţii ale domnului preşedinte Traian Băsescu au dat undă verde extinderii acestui cancer. Ca orice român am aşteptat de la şeful doctorilor să condamne această boală şi să aplice cele necesare pentru distrugerea ei. Dar cu uimire am aflat că Preşedintele nostru consideră boala ca ceva necesar şi aducător de fericire materială. Izolat în acele părţi ale corpului României care nu mai au simţire domnul Preşedinte ne spune că totul va fi bine şi că acest cancer va fi de un real folos pentru toate organele atât pe termen scurt cât şi pe termen lung. Sunt un simplu român. Conştiinţa şi valorile morale în care cred mă determină să iau atitudine faţă de lipsa acestora în politica actuală. De aceea, am decis să merg pe jos până la Bucureşti şi să port cu mine vestea că Roşia Montană nu este de vânzare”, spune Florin Suciu.


Un comentariu

  1. Pingback: Gyalog visz Bákóból Bukaresbe egy darab aranyat Băsescunak egy férfi » Think Outside The Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger