V-ati controlat de climatosceptita?

18

Greenpeace Franta propune un test nostim de depistare a “climatosceptitei”, boala descrisa de cunoscutul ONG drept o “afectiune psihologica care modifica perceptia asupra fenomenelor ce tin de dereglarea climatica”.

Climatosceptita face referire, evident, la fenomenul tot mai pronuntat al climatoscepticismului, altfel spus, negarea incalzirii climatice sau negarea caracterului uman al acesteia.

Manifestarile scepticilor climaterici sunt tot mai frecvente in ultimii ani: piratarea mailurilor cercetatorilor de la Universitatea East Anglia in luna noiembrie a anului trecut, linsajul public la care au fost supusi cercetatorii de la Comitetul Interguvernamental pentru Schimbari Climatice (IPCC), in frunte cu directorul Rajendra Pachauri, sau proliferarea blogurilor si cartilor care neaga impactul omului asupra mediului.

Greenpeace propune cinci intrebari care ating probleme precum topirea ghetarilor sau confuzia facuta adesea intre temperaturi si clima. ONG-ul insoteste fiecare raspuns cu cifre si explicatii stiintifice.

Deci, voua cum v-a iesit testul de climatosceptita?

Tags:18 comentarii

 1. Dar tu ti-ai controlat climatfrenezia ?

  Anul trecut trebuia sa murim de seceta … s-a dovedit un an normal pana la urma.
  Anul asta seceta, calduri istorie … iar eu a trebuit sa-mi iau geaca groasa pe mine intr-o zi ploioasa pe langa Campina ca imi clantaneau dintii in gura. Nu mai departe de acum vre-o 5 zile.

  Ieri citeam un articol pe Hotnews : cel mai calduros inceput de an … cand eu am trait prima primavara adevarata dupa multi ani.

 2. Linsaj? Cand oameni de stiinta respectabili aranjeaza datele in asa fel incat sa le argumenteze presupunerile (asta se numeste sofism, nu?) iar magaria e data publicitatii, asta nu se numeste linsaj. Asa si Reagan a fost “linsat” in afacerea Watergate, nu?

  Vreau studii serioase, nu scenarii apocaliptice. Vreau adevar, nu intrebari a la “cade sau nu cade drobul de sare”.

  Dar testul de climatoapocalipsita cum v-a iesit?

 3. Da, deci facind testul rezulta ca sunt climatosceptic. Si chiar nu cred ca incalzirea globala e provocata de om. Dar sa spui ca asta e o ‘ afectiune psihologica’ frizeaza nebunia. Niste fanatici, lacomi dupa bani, care sunt in stare sa te scoata blonavi daca nu esti de acord ca teoriile lor scelerate.


  • Disputa in PARLAMENTUL EUROPEAN pe tema asta.Ma intreb,ar trebui sa ii bagam la balamuc si pe cei de acolo?Poate ca da,conform anumitor minti bolnave care refuza dialogul si vor impunerea parerilor lor?

 4. Problema este si unde locuiesti. Daca eu am dat drumul la incalzire in septembrie si acum la sfarsit de mai inca fac focul ( Sacele Brasov ), este greu sa ma convingi cu argumente gen ” incalzire globala “. Tin sa accept mai degraba sintagma ” schimbari climaterice “. Insa, oricum ar fi, poluarea ( umana ), este un fenomen care nu poate fi negat, si impotriva caruia trebuie sa luam atitudine.
  Hai sa plantam copaci, sa facem curatenie in zona noastra, sa ne educam copii in spiritul eco. Asa vom mai avea o sansa….

 5. Ajutooor!

  Testul mi-a iesti: Climatosceptita posibila!
  Unde ma pot trata? Exista vreun centru de recuperare? Sper ca mai am sanse.

  Jeronimoooooooo…

 6. CLIMALARMANÍE s.f. Manie caracteristica prin impulsul patologic de a obtine foloase pe seama altora, prin imprastierea intentionata de stiri alarmante legate de schimbari climatice, adesea inventate. – Din fr. climalarmanie.

 7. Testul nu e nostim, e de-a dreptul tendentios, de tipul varianta A: recunosc ca incalzirea globala e cauzata de om. Varianta B: recunosc ca sunt un dobitoc. Si cu argumente puerile de tipul : astia sunt tari, sunt multi si culti, au luat premiul Nobel pentru pace, deci au dovezi stiintifice. La fel erau si aia care ziceau ca pamantul e plat. Si Obama a luat Premiul Nobel pentru Pace, pentru ca respira. Si? In plus, discutia nu e neaparat despre daca exista schimbari climatice sau nu, ci daca sunt sau nu cauzate de om. Daca mi-ai demnostrat ca nu e totuna clima cu temperatura nu mi-ai demonstrat ca ea se schimba de la om. In realitate, ecologie inseamna mai mult decat man- made- climate-change-by-driving-to-work si chestiuni cu adevarat importante sunt date uitarii – distrugerea padurii amazoniene pentru a cultiva plante modificate genetic (soia) de exemplu, si altele. Ia sa mai gandim outside the box si sa mai gasim si alte subiecte in sfera ecologiei decat man-induced-climate-change-by-gas-emissions.

 8. Nu ma consider ecologist. Sunt de acord si suport reducerea poluarii si protejarea mediului nu pentru ca ma tem de nu-stiu-ce apocalipsa, ci pentru ca pur si simplu aerul in Bucuresti pute, pentru ca e frumos sa stai pe o iarba verde, sa respiri aer curat, sa vezi un lac limpede, sa mananci o rosie gustoasa, si e pacat ca anumite animale sa ramana doar in muzee si in carti. N-am nevoie de amenintari cu sfarsitul lumii pentru a sustine aceste lucruri.

  In rest, ideea intoarcerii la natura este veche cat civilizatia. Si grecii antici vorbeau despre ea. Dar civilizatia umana nu s-a intors niciodata spre natura, ci dimpotriva, tendinta speciei umane a fost de a se izola progresiv de mediul natural necontrolat. Omul vrea sa controleze temperatura, umiditatea, hrana, plantele si animalele din jurul sau, sa prelucreze metalele, etc. Nu “sa traiasca in armonie cu natura” sau “sa se adapteze la natura”.

  Si asta se va intampla si in continuare. Oamenii vor continua sa consume din ce in ce mai multa energie si sa transforme natura, chiar si daca cele mai catastrofice previziuni privind schimbarile climatice se vor indeplini. Daca va fi prea cald, va folosi aer conditionat. Daca vor fi inundatii, va construi diguri.

  Si tot asa.

  De altfel dezbaterea despre incalzirea globala este cunoscuta doar in tarile dezvoltate, unde oricum cresterea emisiilor de carbon a incetinit si va incetini si mai mult in viitor. Nu din cauza incalzirii globale, ci din cauza incetinirii progresului economic, al imbatranirii populatiei si a prosperitatii, ce permite oamenilor sa se preocupe de probleme mai putin imediate precum ar fi poluarea, si sa accepte solutii suboptimale economic, precum energia alternativa. Dar 4/5 din populatia planetei traieste in lumea subdezvoltata, unde consumul de energie si emisiile de carbon cresc si vor creste in ritm accelerat. Si vor fi folosite sursele cele mai rentabile, punct. Peste 40% din energia pe baza de carbune se produce in China…

  Incercati sa explicati milioanelor de chinezi, indieni sau africani ce n-au lumina curenta ca ar trebui sa renunte la electricitate pentru ca niste comisii platite din bani publici, cu o gramada de avocati, politiceni populisti si occidentali plictisiti de viata au calculat ca peste 50 de ani se va topi 10% din calota arctica. Nici nu stiu aia ce e aia calota arctica, dar pentru dreptul lor de a avea bec in casa sunt in stare sa traga cu mitraliera! Si au dreptate.

  Emisiile de carbon vor creste. Personal sunt dispus sa ascult si chiar sa donez pentru actiuni de mediu ce ma conving. Nu sa sting becul, mi l-a stins destul Ceausescu in copilarie, nici sa nu mai merg cu avionul si nici sa platesc taxe in plus pentru ca niste savanti cu discurs si ipocrizie de politiceni si niste activisti bine proptiti de o armata de avocati si specialisti in PR ma sperie cu sfarsitul lumii. Acum vreo 20 de ani era o noua epoca glaciara, mai sunt si aia cu asteroidul, cu vulcanii, cu gripa aviara/porcina etc, plus popi, imami, rabini, d-astia cu “solidaritatea in fata crizei”, hell, n-am suficienti bani ca sa ma apar de atatea apocalipse simultane!!!

  Asta e, o sa mor. Dar pana atunci macar lasati-ma sa stau cu becul aprins. 😛

  • Foarte bun comentariul, mai ales ca priveste situatia din mai multe unghiuri. Din pacate, hotnews vad ca sustine numai unul cu astfel de articole. Iar pe masura ce trece timpul, aceast brand se transforma in “inside the box”

 9. Nu cred în aceastà încàlzire globalà sau mai bine zis nu cred cà suntem responsabili pt ea.

  Pt cei ce înteleg franceza un film de vàzut, dacà và place faceti sà circule linkul în jurul vostru ca sà mai cadà diversiunea asta cu încàlzirea , o psihozà menità doar sà ne mai ia niste bani.

  http://www.dailymotion.com/video/xcteyl_1-5-le-secret-des-nuages_news

  Vedeti cà sunt 5 pàrti.

  Filmul a fost difuzat de curând pe Arte, din fericire el e dispo pe net.

 10. dar de boala aia a fanatismului incalzirii globale catzi proshti sufera? si nu ascund ca sunt pentru respectul fata de mediu, dar sa nu cadem in extrema dobitociei cu incalzirea lu’ peshte…

 11. Pingback: Razboi întru Cuvânt » TICALOSIA PROPAGANDELOR GAY, A INCALZIRII GLOBALE SI A IREDENTISMULUI MAGHIAR/ Cum ne stricam copiii sub presiunea modei?/ DE LA VALERIU GAFENCU SI ARSENIE BOCA LA “ELITA DE DUMPING” (Stiri 23-25 mai 2010 –

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger