Utilizarea deşeurilor din plastic la construcţia drumurilor a devenit obligatorie în India

1

Guvernul indian a adoptat un pachet de legi potrivit cărora folosirea deşeurilor din plastic în construcţii devine obligatorie. Măsura va ajuta la reducerea gunoiului aruncat în natură, dar şi la creşterea veniturilor bugetelor locale, cred oficialii indieni.

Potrivit unui raport din presa britanică, cam 70 – 80% dintre apele menajere din India (inclusiv canalizările) se deversează în râuri şi lacuri. “Ne înecăm în propriile excremente”, spunea despre această situaţie Sunita Narain, director al CSE Delhi (centrul pentru ştiinţă şi mediu). Nici problema deşeurilor din plastic nu este mai puţin gravă, din păcate. India generează sute de mii de tone de deşeuri din plastic anual: un studiu al Central Pollution Control Board susţine că 60 de oraşe mari din această ţară generează peste 15.000 de tone de plastic zilnic; numai oraşul Delhi generează aproape 7.000 de tone de deşeuri zilnic, iar 10% din acestea sunt doar plastic.

Curtea Supremă a Indiei a avertizat anul acesta că ţara stă pe “o bombă de plastic cu ceas”. Noua legislaţie impune constructorilor de drumuri să folosească obligatoriu deşeuri din plastic în amestecul utilizat la asfaltarea drumurilor. Se pare că utilizarea plasticului în această combinaţie are avantaje: creşte longevitatea drumului, creşte calitatea acestuia, creşte rezistenţa şi scade, totodată, costurile de construcţie. Tehnologia poate fi folosită şi pentru construirea drumurilor din zonele rurale, lucru sperat şi de autorităţile indiene. Până la adoptarea acestui pachet de legi, numai oraşul Bengaluru (Bangalore) avea drumuri făcute din deşeuri de plastic.

Sursa, foto şi mai multe detalii: True Activist


Un comentariu

  1. In Europa…Am spus in Europa, nu in “Honduras-ul Europei”, se foloseste de ani de zile in asfaltare granule provenite de la cauciucurile uzate.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger