Urșii ținuți în captivitate ilegală în Polonia vor avea o nouă casă

1

Organizația internațională Vier Pfoten a semnat un protocol de cooperare cu Grădina Zoo din Poznan pentru construcția celei mai mari și mai moderne rezervații de urși bruni din Polonia. Noua rezervație, cu suprafața de 3 hectare, va fi împărțită în 4 sectoare, având o zonă împădurită, bazine cu apă și zone de apostire – o casă mult mai potrivită pentru cei 7 urși salvați din captivitate ilegală.

 

Vier Pfoten va finanța și supraveghea construcția primelor două sectoare, lucrarea urmând să înceapă în primăvara anului viitor. În schimbul acestui sprijin, Grădina Zoo din Poznan se angajează să respecte standardele Vier Pfoten legate de calitatea construcției, condițiile de ținere a animalelor și modul de administrare al rezervației.

“Sunt foarte bucuros că am putut găsi un partener precum Posen Zoo din Polonia, care respectă standardele Vier Pfoten și are o viziune modernă asupra modului de adăpostire a animalelor. Cel mai mare avantaj al acestei cooperări este faptul că urșii nu vor mai trebui să fie duși în alte țări, venind astfel cu o soluție la nivel naional”, a declarat Helmut Dungler, președinte și fondator al Vier Pfoten.

Directorul grădinii zoo, Lech Banach, și primarul orașului Poznan, Ryszard Grobelny, s-au declarat foarte mulțumiți de această cooperare. “Conceptul Vier Pfoten privind modul de ținere a urșilor este într-adevăr foarte modern și garantează celel mai înalte standarde posibile în acest domeniu”, a declarat directorul Lech Banach. „Această nouă formă de management al urșilor este foarte bună pentru animale. Este o investiție importantă pentru orașul nostru”, a declarat primarul Grobelny.

Vier Pfoten se implică deja de mai mulți ani în îmbunătățirea condițiilor de ținere a urșilor în Polonia. În urmă cu 3 ani, Vier Pfoten a salvat 3 urși care trăiau în condiții oribile și i-a adus în rezervația sa de urși de la Muritz, Germania. Din mai 2012, deținerea urșilor în captivitate private a fost interzisă în Polonia. Din păcate, există încă 7 urși ținuți ilegal, care trăiesc o viață mizerabilă: 3 în orașul Korabiewice, care au fost tratați medical de Vier Pfoten în luna iunie, și alți 4 ținuți într-o grădină zoo care nu mai deține autorizație pentru deținere de urși.

Rezervația în aer liber din Poznan va fi finalizată vara viitoare. Vier Pfoten va aduce acolo cei trei urși din Korabiewice și urșii de la grădina zoo din Braniewo.

Vier Pfoten deține o mare experiență în condițiile de adăpostire a urșilor, având în administrare rezervații de urși în Austria, Bulgaria și Germania.


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger