Urşii României, scoşi la mezat pe internet

4

Nu îmi place să dau din alea cu ATENŢIE: IMAGINI ŞOCANTE în titlu, deci acum e ultima voastră şansă să nu vă uitaţi mai jos pe pagina asta. În ultimii 20 de ani, numărul urşilor bruni din România a scăzut cu o treime, conform datelor WWF; defrişările masive şi nejustificate, lipsa investiţiilor care să includă reîmpăduriri, au redus drastic zona în care urşii pot supravieţui. Urşii gunoieri care ajung vedete la ştiri n-au coborât în oraşe având brusc chef de o pizza de alaltăieri; pur şi simplu nu au alternativă.

 

 

 

de Andrei Aroneţ

 

Pe lângă că ne-am tăiat (la propriu) craca de sub picioare, acum ajungem bătaia de joc a tuturor aşa-zişilor vânători din lume, care vin în România fiindcă suntem printre ultimele ţări unde mai există cu adevărat vânat. Nu sunt vegetarian, înţeleg povestea cu vârful lanţului trofic, pricep că grătarul din farfurie a fost ucis cândva de cineva, dar omorâtul animalelor ca sport sau din plăcere nu-mi provoacă decât repulsie. Aseară, un prieten mi-a arătat pe Facebook poza de mai sus. Citiţi şi textul. Un domn, de la o presupusă firmă de vânătoare sportivă, publică pe Facebook anunţuri pentru vânătoare legală în România, cu toate permisele incluse, dar mai ales cu trofeul garantat – link aici spre imaginea originală.

Ca să înţelegem mai bine: ăştia nici măcar nu fac vânătoare adevărată, care pentru lorzii britanici însemna măcar că vânatul trebuie să aibă o şansă, oameni care împuşcau raţa în zbor. Ăştia sunt nişte Ceauşeşti mici care, pe cont propriu, n-ar putea să-şi prindă nici musca înecată din cafea. Am găsit pe un alt site (nu intraţi decât dacă vreţi un video cu ursuleţi murind), un site care vinde urşii tuturor măcelarilor nepricepuţi din lume, procedura: se folosesc 50 până la 100 de beaters, adică nişte indivizi care sperie ursul şi-l aduc în bătaia puştii.

Aşadar, ultimii urşi ai Europei sfârşesc speriaţi şi hăituiţi, trăiesc ultimele clipe de viaţă într-o panică… ei bine, animalică, înainte de a fi împuşcaţi de nişte puţoi cu bani care au noroc că cineva le-a arătat în ce direcţie se ţine puşca. Vă citez tot de acolo: „România este singura ţară în care se organizează acest tip de vânătoare… nu este noroc că apar de la 5 la 10 urşi, uneori sunt 13-17… vânătorii stau la doi metri înălţime, foarte rar pe pământ”.

Nişte curajoşi.

Ce vă propun:

* Scrieţi-i domnului din poză, la adresa [email protected] (am dat cu link, mânca-l-ar spamul), o părere politicoasă despre ce face el. Eu unul ştiu înjura şi cu „dumneavoastră”.

* Hai să inundăm un pic paginile de Facebook ale televiziunilor din România cu subiectul, poate că îşi vor scoate nasul din decolteele unora şi altora ca să bage subiectul în seamă – aş vrea un „factor de răspundere” să ne explice un pic aia cu „singura ţară în care se organizează acest tip de vânătoare” şi de ce.

* Evident, răspândiţi mesajul.

No, mulţam fain. Că mor!

 

Acest articol a fost preluat de pe blogul lui Andrei Aroneţ.


4 comentarii

 1. Friends,

  I just created a new petition and I hope you can sign — it’s called: Stop poching in Danube Delta and Romanian Carpathians

  This issue is very important to me, and together we can do something about it!

  Read more about it and sign it here:
  http://www.avaaz.org/en/petition/Stop_poching_in_Danube_Delta_and_Romanian_Carpathians/?eKpDKcb

  Campaigns like this always start small, but they grow when people like us get involved — please take a second right now to help out by signing and passing it on.

  Thanks so much,
  Ioana

 2. Stop poaching in Danube Delta and in the Carpathian Mountains!
  Si nu ma refer numai la ursi, ma refer si la metalele rare de la Rosia Montana – Bucium si la gazele de sist din Dobrogea si din Vaslui.
  Investitorii sunt braconierii, iar autoritatile care ii sprijina sunt acesti beaters, acesti haitasi care aduc vanatul in fata pustilor.
  Do you see what I mean?
  Stop poaching in Romania! Stop poaching anywhere!

 3. Sunteti misto, imi place de voi, dar cand nu folositi gandirea logica si pragmatica si va luati dupa sentiment (cum fac 90% din inertii Romaniei care n-ar iesi in strada, dar sar ca arsi cand aud de cate un animal maltratat sau omorat, netinand cont de milioanele de morti din abatoare) va cam faceti de cacao…

  http://adevarul.ro/news/societate/zeci-mii-romani-pacaliti-anuntul-unui-impostor-am-vrut-rad-ei-adevarul-spatele-pozei-infierbantat-romania-1_51fbbd9dc7b855ff569b51a1/index.html

 4. Pingback: Şi urşii se împuşcă, nu-i aşa? | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger