Ursii polari si bio-kerosenul

0

Zgomotul e teribil si e insotit si de stropi de sange care se imprastie peste tot. O noua bufnitura, urmata de altele. Ursi polari cad din cer, cu zecile. Imaginile apocaliptice fac parte dintr-o campanie a unei organizatii britanice ce militeaza contra zborului cu avionul.

Cum multi experti spun ca numarul mare de curse aeriene e printre principalele cauze ale incalzirii globale, companiile aeriene au inceput sa fie preocupate de gasirea unui combustibil ecologic. Acesta ar putea fi eco-kerosenul, folosit recent intr-o prima cursa experimentala, cu pasageri.

O organizatie ecologista din Marea Britanie a ales o modalitate socanta de a milita impotriva schimbarilor climatice: un film ce prezinta ursi polari cazand din cer si prabusindu-se pe cladiri si pe strazi, relateaza Hotnews.ro.

Zeci de ursi se prabusesc din cer, in timp ce pe fundal se aude un motor de avion. Animalele se izbesc de cladiri sau cad violent pe strazi si pe masini, iar sangele lor incepe sa se imprastie peste tot.


In acest fel, ecologistii de la Plane Stupid vor sa arate ca un zbor obisnuit in Europa produce peste 400 de kg de gaze de sera pentru fiecare pasager. “Iar aceasta este greutatea unui urs polar adult”.

Multi specialisti spun ca extinderea numarului de curse aeriene e una din principalele cauze ale incalzirii globale.

In acest context, este o veste buna faptul ca pe 23 noiembrie compania aeriana KLM a realizat primul zbor de pasageri cu bio-kerosen sustenabil, un combustibil foarte putin poluant. Aeronava, care a zuburat aproximativ o ora, a survolat teritoriul Olandei, avand la bord 40 de persoane, au anuntat reprezentantii companiei.

Acesta este primul zbor demonstrativ din lume ce foloseste bio-kerosen, dar in acelasi timp transporta pasageri.

“Guvernul, industria si societatea in general trebuie sa colaboreze pentru a se asigura ca vom dobandi rapid accesul la o rezerva continua de biocombustibil”, a declarat Peter Hartman, presedintele si directorul general al KLM.

Elaborarea bio-kerosenului este un parcurs urmat de KLM pe baza unor criterii financiare, tehnologice si ecologice stricte. “Lantul trofic nu trebuie sa fie pus in pericol, iar productia de bio-kerosen nu ar trebui sa insemne despadurire sau consum excesiv de apa”, a mai spus Hartman.

Tot pentru a da un impuls suplimentar transportului aerian sustenabil, KLM si-a unit eforturile cu North Sea Petroleum si Spring Associates pentru a infiinta societatea SkyEnergy. Societatea va fi consiliata de un “consiliu de sustenabilitate” prezidat de World Wide Fund for Nature (WWF).

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger