Urşii panda, în direct

0

Faceţi cunoştinţă cu uriaşii blânzi Yaoman, Yaoxin şi Shenbin. Cu ajutorul unei transmisiuni în direct pe internet, graţie explore.org, îi puteţi vedea cum îşi mănâncă porţia de bambus, cum se joacă şi se luptă prieteneşte, în habitatul lor de la China Conservation and Research Center (centrul de conservare şi cercetare pentru panda uriaşi) din provincia Sichuan, China.

 

 

Activităţile celor trei uriaşi blânzi pot fi urmărite zilnic în direct între orele 8 p.m. şi 6 a.m. (EST – Eastern Standard Time). Când nu este disponibilă transmisia în direct, rulează înregistrări cu cele mai interesante momente ale zilei celor trei. Yaoman şi Yaoxin sunt surori gemene, născute pe 27 septembrie, dar se pare că au preferinţe diferite când vine vorba de mâncare. Shenbin îşi serbează ziua de naştere pe 20 august, iar numele ei, în chineză, înseamnă „persoană blândă”.

Numele chinezesc pentru urşii panda se traduce prin „pisică-urs uriaş(ă)” – daxiongmao. Femelele de urs panda uriaş pot avea pui numai de la vârsta de şase ani încolo. Specia panda uriaş este considerată în pericol, căci în sălbăticie au mai rămas numai 1.000 de exemplare. Centrul de conservare din provincia Sichuan este cel mai mare de acest fel din lume, care se ocupă de îngrijirea şi reintegrarea urşilor panda uriaşi.

 

Aici puteţi urmări viaţa zilnică a celor trei panda uriaşi.

 

Sursa: National Geographic

Foto: China Conservation and Research Center

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger