Urșii panda au fost scoși de pe lista speciilor în pericol

0

Urșii panda nu mai sunt o populație în pericol de dispariție, ca urmare a decenii întregi de eforturi ale conservaționiștilor.

Statutul oficial al speciei mult îndrăgite a fost schimbat de la “în pericol” la “vulnerabil” datorită revenirii populației de urși panda din China. Anunțul a fost făcut în cadrul unei actualizări a Listei Roșii a speciilor periclitate realizate de Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii.

Eforturile Chinei, care consideră ursul panda ca fiind animalul național, au făcut ca numărul exemplarelor să crească de la limita dispariției. În prezent, populația numără 1.864 de urși panda adulți. Nu există o cifră exactă a puilor, dar estimările arată că numărul total al populației ar fi de 2.060.

“Dovezile adunate în urma mai multor cercetări în teren la nivel național indică faptul că scăderea populației s-a oprit, iar numărul urșilor panda a început să crească”, se arată în raport.

Urșii panda nu au scăpat, însă, de pericole. Previziunile arată că schimbările climatice vor distruge o treime din habitatul lor în următorii 80 de ani. Pentru a proteja specia este nevoie în continuare de eforturi de conservare a pădurilor.

Actualizarea listei speciilor periclitate a venit și cu vești proaste. Gorila estică, cea mai mare primate din lume, este, acum, în pericol din cauza braconajului. Doar 5.000 de exemplare mai există, în prezent, în toată lumea, adică numărul lor a scăzut cu 70% în ultimii 20 de ani. Patru din șase mari primate din lume sunt, acum, în pericol: gorila estică, gorila vestică, urangutanul de Borneo și urangutanul de Sumatra.

Sursa: BBC


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger