Urmele sclaviei sexuale pe chipuri de femei traficate

0

În ciuda eforturilor legislative europene de a proteja femeile de exploatarea sexuală, poveştile reale despre sclavia sexuală sunt multe, triste şi de puţine ori ajung la ochii şi urechile publicului larg, scrie publicaţia The Guardian.

 

 

Publicaţia britanică prezintă un scurt interviu cu Dana Popa, fotograf, care a realizat un proiect foto în Republica Moldova, la un centru de ajutor pentru femeile care au fost traficate cu scop sexual şi care încearcă să revină la viaţă şi să uite drama trăită. Dana Popa este din România, dar în prezent stabilită în Marea Britanie; a câştigat mai multe premii la concursuri de fotografie şi fotojurnalism şi a avut diverse expoziţii. Este preocupată de aspecte sociale contemporane şi, în special, de problema drepturilor omului, astfel că a avut mai multe proiecte în Europa de Est. Mai multe detalii despre Dana Popa şi activitatea ei vă invităm să citiţi pe site-ul său.

Pentru proiectul prezentat de The Guardian, Dana Popa a petrecut mai mult timp la un centru din Republica Moldova, specializat în consilierea femeilor care au făcut parte din reţele de prostituţie, fiind traficate (unele vândute chiar de prieteni sau iubiţi). Fotografiile sale, pe care le puteţi vedea aici într-un slideshow audio, surprins rănile fizice, dar şi pe cele psihice, ale femeilor prinse în fenomenul sclaviei sexuale. Fotografiile din slideshow-ul audio pe care îl puteţi viziona pe site-ul The Guardian îi aparţin Danei Popa, intervievată de Vivienne Perry, editare material Eric Hilaire, copyright: The Guardian.

 

Sursa: The Guardian

Foto: captură slideshow The Guardian

 

Puteţi citi şi:

Cine se ocupă de victimele traficului uman în România

În Franţa se votează incriminarea celor care plătesc pentru sex


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger