Următorul album Björk va fi lansat ca 10 aplicaţii pentru iPad

0

Biophilia, următorul disc al artistei islandeze, va duce un pas mai departe relaţia lui Björk cu natura şi tehnologia, piesele fiind concepute ca o serie de aplicaţii adunate laolaltă într-o “aplicaţie-mamă”. Albumul despre “dragostea faţă de toate formele de viaţă” este cel mai elaborat din cariera şi va fi lansat în cadrul unui festival multimedia, pregătirea terenului urmând s-o facă un clip regizat de Michel Gondry.

Biophilia va conţine 10 aplicaţii, fiecare corespunzând unei piese autonome de pe disc şi depăşind astfel relaţia dintre artist şi ascultător. Acesta din urmă va avea posibilitatea să exploreze temele pieselor, să interacţioneze cu muzica, ba chiar să remixeze oricare dintre cele 10 piese, după cum îi sună fiecăruia mai bine. Scott Snibbe, un artist multimedia căruia Björk i-a cerut anul trecut să-i construiască această aplicaţie, spune că aceasta nu este o găselniţă de marketing, ci un mod cu totul nou de a aborda muzica, fiecare aplicaţie fiind gândită ca o extensie a fiecărei compoziţii în parte, ansamblarea lor organică într-o aplicaţie de iPad având o mare importanţă pentru ideea şi povestea din spatele Biophilia.

Potrivit celor de la The Guardian, aplicaţia pentru una dintre piesele incluse pe disc,Virus, va conţine un studiu vizual aprofundat despre atacurile unor virusuri asupra celulelor: “Un soi de poveste de dragoste dintre un virus şi o celulă, în care evident că virusul iubeşte atât de mult celula, încât o distruge,” explică Snibbe. Ascultătorul poate intra într-un joc interactiv, în care are posibilitatea să oprească atacul virusului, însă acest lucru duce şi la oprirea sunetului. Pentru a putea asculta piesa până la sfârşit, virusul trebuie lăsat să-şi urmeze “calea”.

Sursa: Gizmodo

Foto:

 

 

 

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger