Urangutanul Shirley se lasă de fumat

0

Un urangutan captiv care obișnuiește să fumeze țigări oferite de vizitatorii de la zoo este forțat să se lase de acest viciu, anunță oficialii malaezieni. Autoritățile guvernamentale i-au eliberat pe Shirley și alte animale care erau ținute în condiții proaste într-o grădină zoologică din statul Johor, din sudul Malaeziei.

Shirley este, în prezent, în carantină la o altă grădină zoologică și va ajunge la un centru pentru animale sălbatice pe insula Borneo în câteva săptămâni.

Urangutanul nu mai primește țigări, pentru că fumatul nu este normal pentru primate. “Aș spune că nu este dependentă, dar și-a format obiceiul imitând oamenii din jurul ei care fumau”, spune Ahmad Azhar Mohammed, directorul grădinii zoologice Melaka.

Shirley are un apetiti normal pentru hrană și nu a arătat semne de depresie sau boală.

Nature Alert, o organizație britanică activistă, a atras atenția oficialilor malaezieni de situația urangutanului la începutul anului. Reprezentanții organizației spun că au văzut-o pe Shirley adesea având schimbări bruște de comportament, fiind ba deprimata, ba agitată după țigări.

Foto: Flickr / Hovering Studios

Sursa: AP

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger