Uraganul Irene a făcut ravagii de-a lungul a 1.700 de kilometri

0

Uraganul Irene a lăsat în urmă mai mulți morți, al căror număr continuă să crească, dar și inundații în statele din nord-estul Statelor Unite. Furtuna a “călătorit”peste 1.700 de kilometri de-a lungul coastei, lăsând în urmă distrugeri majore.

Cel puțin 44 de oameni au murit din cauza uraganului și 3 milioane de oameni au rămas fără curent electric. Oamenii încearcă să se întoarcă la serviciu, pe măsură ce autoritățiile fac eforturi să îndepărteze copacii de pe șosele și căi ferate și să curețe tunelele inundate. Aeroporturile au început să funcționeze din nou, dar trebui să rezolve problema celor 9.000 de zboruri anulate din cauza uraganului.

Mai mult de 250 de străzi au fost închise în Vermont, statul experimentând cea mai gravă inundație din ultimii 75 de ani, iar sute de oameni au fost evacuați.

Precipitații de 33 de centimetri au căzuit în statele de-a lungul coastei de est, cele mai afectate fiind Carolina de Nord, Virginia, Maryland, Delaware și New York. Uaganul a urmat unor precipitații record înregistrate în august, pe 14 august în New York au căzut cele mai mari cantități de precipitații de la începutul Serviciului Național al Meteorologiei, de acum 116 ani.

Circulația metroului în New York a fost reluată luni, Bursa de la New York s-a redeschis, deși mulți oameni au avut probleme în a ajunge la serviciu. Inundații s-au raportat în toate cartierele, suburbiile fiind lovite cel mai puternic.

Peste 1 milion de oameni au rămas fără curent în New Jersey și Pennsylvania. Carolina de Nord a avut cel mai mult de suferit – șapte oameni au murit și 444.000 de locuințe au rămas fără curent.

Foto: Flickr / Edwin Martinez

Sursa: Guardian


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger