Unul dintre cei mai vechi copaci din lume, candidat la clonare

0

A ars din interior în afară după ce a fot lovit de fulger, dar acesta s-ar putea să nu fi fost sfârșitul pentru chiparosul de 3.500 de ani din Florida. Pompierii nu au reușit să-l salveze, iar dispariția sa a stârnit tristețe în comunitate. O organizație dedicată pădurilor are de gând, însă, să cloneze arborele pentru a duce mai departe genetica unei povești de succes.

Organizația Archangel Ancient Tree Archive susține că arborii bătrâni sunt cei mai buni candidați pentru clonare, iar Senatorul, așa cum era numit chiparosul de 3.500 de ani, va fi clonat din cenușa sa.

Într-un discurs din august 2011, co-fondatorul organizației explică faptul că misiunea lor este de a reîmpăduri planeta cu clone ale celor mai vechi copaci din lume din speciile care au cel mai mare beneficiu pentru planetă. Ei colectează mostre de la cei mai buni copaci dintre cei mai buni.

Acești copaci antici, spune el, au un lanț neîntrerupt de selecție naturală de zeci de mii de ani și au memoria a cum au reușit să facă ce fac, adică să supraviețuiască.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger