Unui tânăr obez i-a fost refuzat accesul la transport aerian, feroviar şi naval

0

Kevin Chenais are 22 de ani, este francez şi are 230 de kilograme; el suferă de o dereglare hormonală pentru care este tratat la o clinică din Statele Unite ale Americii. La sfârşitul lunii trecute, tânărul, însoţit de părinţii săi, a vrut să revină acasă, în Franţa, dar compania aeriană British Airways a refuzat să îl transporte, invocând motive de securitate. Iniţial, în luna mai a acestui an, această companie asigurase transportul tânărului şi al familiei sale până în SUA.

 

 

Kevin se deplasează cu ajutorul unui scaun electric şi are nevoie aproape permanent de oxigen şi de supraveghere medicală, informează agenţia de presă Mediafax, care citează AFP. La sfârşitul lunii trecute, el şi părinţii săi au rămas blocaţi în SUA, în urma refuzului companiei British Airways de a-l transporta. Şi compania maritimă a pachebotului Queen Mary, care asigură legătura New York – Southampton (sudul Angliei), a refuzat, de asemenea, să îl primească, invocând motive de securitate medicală, potrivit declaraţiilor tatălui lui Kevin. Ieri familia a aterizat la Londra, călătorind cu altă companie aeriană, Virgin Atlantic, care i-a oferit tânărului un bilet gratuit pentru acest zbor. Însă, în timp ce se pregătea, la Gara St. Pancras din Londra, să urce la bordul unui tren pentru a reveni la Paris, compania Eurostar a refuzat să îl accepte, invocând motive de securitate legate de regulile de evacuare în tunelul de sub Canalul Mânecii.

„Greutatea sa nu ne permite să ne asumăm responsabilitatea persoanei în cauză, nu vom putea să îl purtăm şi să-l evacuăm în cazul unui incident”, a declarat o purtătoare de cuvânt a companiei pentru AFP. Ea a precizat că Eurostar dispune de două locuri pentru persoane cu mobilitate redusă, care să poată fi evacuate de personal în cazul unui incident, recunoscând, totodată, că nu există o limită de greutate definită. În urma acestui nou refuz de transport, tânărul a rămas la un hotel din Londra, aşteptând o soluţie pentru a putea reveni la domiciliul său din Ferney-Voltaire, la graniţa dintre Franţa şi Elveţia. I-au fost sugerate, de către compania Eurostar, variante precum feriboturi, taxiuri sau maşini de capacitate mare, dar acestea ar implica o serie de costuri considerabile.

 

Sursa: Mediafax, AFP

Foto: Daily Telegraph

 

Puteţi citi şi:

Diabetul, o cauză pierdută: peste 382 de milioane de bolnavi

Tarifarea în funcţie de greutatea persoanelor, o nouă propunere pentru companiile aeriene

Generaţiile de azi sunt mai puţin sănătoase decât cele de altădată

Ştiinţa din spatele dependenţei de junk food

Obezitatea nu e doar o problemă a individului


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger