Unu din 25 de adolescenți americani a încercat să se sinucidă

1

Aproximativ unu din 25 de adolescenți americani au încercat să se sinucidă, iar unul din opt s-a gândit la asta, arată un sondaj la nivel național. Cercetarea arată că cifrele sunt asemănătoare cu cele raportate la adulți, ceea ce sugerează că anii adolescenței sunt o perioadă vulnerabilă.

 

sinucidere

Matthew Nock, psiholog care a lucrat la elaborarea studiului Universității Harvard, a declarat că perioada de risc în care oamenii încep să se gândească prima dată la sinucidere este adolescența.

Rezultatele se bazează pe interviuri față în față cu aproape 6.500 de tineri din Statele Unite și chestionare completate de părinții lor.

Puțin peste 12% dintre aceștia s-au gândit la sinucidere, 4% au făcut un plan și 4% au încercat să se sinucidă. Cercetătorii au mai descoperit că aproape toți tinerii care s-au gândit la sinucidere sau au încercat să-și ia viața au o problemă psihică, cum ar fi depresie, bipolaritate, deficit de atenție sau probleme legate de consumul excesiv de droguri și alcool.

Mai mult de jumătate dintre tinerii intervievați făceau deja tratament  când au raportat comportamentul suicidal, fapt despre care psihologul spune că este încurajator și îngrijorător în același timp, întrucât specialiștii nu știu să-i oprească și nu există tratament demonstrat de practică pentru comportamentul suicidal.

Întrucât majoritatea tinerilor care se gândesc la sinucidere nu merg mai departe către a-și face un plan, medicii trebuie să își perfecționeze metodele de identificare a celor care sunt în pericol. Odată ce aceștia sunt identificați, trebuie găsită cea mai bună modalitate de tratament întrucât e clar că cele mai multe metode actuale nu previn comportamentul suicidal, mai spune Nock.

Potrivit Centers for Disease Control and Prevention, suicidul este a treia cauză de deces pentru persoane cu vârste între 10 și 24 de ani. Deși fetele sunt mai predispuse să se sinucidă, băieții au o rată mai mare de sinucidere pentru că aleg metode mai mortale, precum armele.

Sursa: Reuters


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger