Există o teorie a fizicii care spune că la scurt timp după Big Bang-ul care a format universul, spaţiul şi timpul s-au dezvoltat în ritmuri diferite în anumite locuri, dând naştere unor universuri care s-ar putea să funcţioneze pe baza unor legi proprii ale fizicii. Această ipoteză a fost testată în cadrul unei noi cercetări care susţine că dacă universul nostru are fraţi, atunci s-ar putea să ne fi ciocnit de ei.
Asemenea coliziuni ar fi lăsat semne permanente în radiaţia cosmică de fond, lumina difuză rămasă în urma Big Bang-ului care străbate Universul. Cercetătorii de la Imperial College din Londra au analizat cele mai bune observaţii de până acum privind aceste coliziuni, însă nu au găsit nimic convingător. Dacă două universuri se ciocnesc, în urma coliziunii ar trebui să rămână un semn circular în radiaţia cosmică de fond. Oamenii de ştiinţă au dezvoltat apoi un algoritm pe computer pentru a depista astfel de semne circulare şi au detectat în datele puse la dispoziţie de NASA patru regiuni în univers care se anunţă a fi promităţoare. Cu toate acestea, analiza statistică a arătat că aceste semne sunt aleatorii, asemănându-se din coincidenţă cu cele rezulatate în urma coliziunilor. Cercetătorii aşteaptă mai departe datele satelitului Plank al Agenţiei Spaţiale Europene, programate să apară în 2013, pentru semnale mai convingătoare.
Sursa: Livescience
Foto: Flickr/Martina Rathgens
Un comentariu
As recomanda “Discovery.Ch.How.the.Universe.Works” unserial cu sase episoade intr-adevar geniale le gasiti pe net atit in varianta sd sau hd 720p